100 g (7 evőkanál) kockamargarin vagy vaj, megpuhítva
3 dl cukor
2 teáskanál vaníliás cukor, vagy 1 teáskanál vaníliakivonat
1 dl kukorica- vagy sáfrányos szekliceolaj
1 teáskanál szalakáli, vagy 2 teáskanál sütőpor
25 szem félbevágott mandula
1. Keverd habosra a vajat a cukorral és a vaníliával. Apránként add hozzá az olajat.
2. Keverd össze a szalakálit egy kevés liszttel, és erős mozdulatokkal keverd a tésztába. Gyúrd hozzá a maradék lisztet is.
3. Oszd kétfelé a tésztát. Mindkét darabot nyújtsd ki hosszú hengerré. Mindkettőt vágd 25 darabra, és formáld őket labdává. Helyezd a kekszeket kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Nyomj egy-egy darab mandulát mindegyik közepébe.
4. A kekszeket a sütő középső rácsán nagyjából 20 percig süsd.
A sütő hőmérséklete: 150 ºC, légkeverésesé: 150 ºC
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK