GASZTRO

Burgonya szuflé pohárban

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

300 g lisztes főzőburgonya
1 csokor petrezselyem
2 tojás
40 g reszelt sajt
30 g puha vaj
Só, bors
Reszelt szerecsendió

 

Elkészítése:

1. A burgonyát főzd meg 20-25 perc alatt. Majd aprítsd fel a petrezselymet. Ha a burgonya megfőtt, pucold meg a héjától, majd burgonyanyomóval nyomd szét. A tojásokat üsd fel, és vedd kétfelé.

2. A tojássárgáját, a sajtot, a vajat és a petrezselymet keverd össze a burgonyával. Fűszerezd sóval, borssal és szerecsendióval. Verd fel kemény habbá a tojásfehérjét, majd add a burgonyás keverékhez.

3. A burgonyamasszával tölts meg két nagyobb, kivajazott bögrét. Majd 200 C-ra előmelegített sütőben süsd 20-25 perc alatt készre.

4. Tálaláskor díszítsd petrezselyemmel.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL