300 g lisztes főzőburgonya
1 csokor petrezselyem
2 tojás
40 g reszelt sajt
30 g puha vaj
Só, bors
Reszelt szerecsendió
1. A burgonyát főzd meg 20-25 perc alatt. Majd aprítsd fel a petrezselymet. Ha a burgonya megfőtt, pucold meg a héjától, majd burgonyanyomóval nyomd szét. A tojásokat üsd fel, és vedd kétfelé.
2. A tojássárgáját, a sajtot, a vajat és a petrezselymet keverd össze a burgonyával. Fűszerezd sóval, borssal és szerecsendióval. Verd fel kemény habbá a tojásfehérjét, majd add a burgonyás keverékhez.
3. A burgonyamasszával tölts meg két nagyobb, kivajazott bögrét. Majd 200 C-ra előmelegített sütőben süsd 20-25 perc alatt készre.
4. Tálaláskor díszítsd petrezselyemmel.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK