GASZTRO

Rakott kelkáposztás burgonya

Szerző:
Szabó Anna
Az egyik kedvencünk a rakottas, hiába tart hosszabb ideig az elkészítése, mint mondjuk egy főzeléknek...


Hozzávalók:

250 g kelkáposzta
400 g burgonya (nagy, főznivaló)

100 ml főző tejszín
4 tojás
2 szál kakukkfű
Bors
150 g kolbász
2 teáskanálnyi vaj
Morzsolt kakukkfű díszítéshez

 

Elkészítése:

1. Mosd meg a kelkáposztát, majd vágd félbe, és szedd leveleire. A burgonyát is mosd meg és hámozd meg. Vágd a megpucolt krumplit 3 mm vastag szeletekre. Mindkettőt főzd meg sós lében.

2. A főzőtejszínt a tojással és a kakukkfűvel forrald fel, majd fűszerezd sóval és borssal. Tedd félre langyosra hűlni.

3. A kolbászt szeleteld fel, majd pirítsd meg a karikákat mindkét oldalán egy serpenyőben. A kolbász kisült zsírjában forgasd meg a krumpliszeleteket, míg aranybarnává nem válik.

4. Vajazz ki egy hőállóedényt (ideális ehhez az adaghoz a 25x15 centiméteres), és öntsd bele az összekevert krumplit, kelkáposztát és kolbászkarikákat. Végül öntsd le a tejszínes keverékkel, és helyezd a 180 ºC-ra előmelegített sütőbe, 25-30 percre.

5. Tálaláskor szórd meg friss kakukkfűvel.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL