500 g burgonya (közepes nagyságú, és főznivaló)
Só
50 g roquefort sajt (helyettesíthető)
3 evőkanál krémsajt
2 szál újhagyma felaprítva
aprított petrezselyem
3 teáskanál vaj (puha)
1. Hámozd meg a burgonyát és főzd meg sós vízben (kb. 20 percig). Közben a roquefortot keverd össze a krémsajttal és ízlés szerint az újhagymával (egy keveset érdemes belőle félretenni a díszítéshez), sóval és borssal.
2. A burgonyád szűrd le, majd vágd félbe. Egy teáskanál segítségével emeld ki a belét. A burgonya húsát nyomkodd össze és keverd el roquefortos masszához.
3. Egy hőálló edényt vajazz ki. A félbe vágott burgonyákat töltsd meg a roquefortos keverékkel majd helyezd a hőálló edénybe.
4. Végül tedd 200 Celsius fokra előmelegített sütőbe, és süsd készre 10-15 perc alatt. Tálaláskor szórd meg frissen aprított újhagymával.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK