GASZTRO

Roquefortos burgonya

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

500 g burgonya (közepes nagyságú, és főznivaló)

50 g roquefort sajt (helyettesíthető)
3 evőkanál krémsajt
2 szál újhagyma felaprítva
aprított petrezselyem
3 teáskanál vaj (puha)

 

Elkészítése:

1. Hámozd meg a burgonyát és főzd meg sós vízben (kb. 20 percig). Közben a roquefortot keverd össze a krémsajttal és ízlés szerint az újhagymával (egy keveset érdemes belőle félretenni a díszítéshez), sóval és borssal.

2. A burgonyád szűrd le, majd vágd félbe. Egy teáskanál segítségével emeld ki a belét. A burgonya húsát nyomkodd össze és keverd el roquefortos masszához.

3. Egy hőálló edényt vajazz ki. A félbe vágott burgonyákat töltsd meg a roquefortos keverékkel majd helyezd a hőálló edénybe.

4. Végül tedd 200 Celsius fokra előmelegített sütőbe, és süsd készre 10-15 perc alatt. Tálaláskor szórd meg frissen aprított újhagymával.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL