GASZTRO

Almás-krumplis gratin

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

150 g gomba
600 g főzőburgonya
350 g jonagold alma
2 teáskanál citromlé
3 ág rozmaring
Só, bors
2 tojás
150 ml tej
200 g krémsajt
1 teáskanál étkezési keményítő
1 evőkanál olaj

 

Elkészítése:

1. A gombát tisztítsd meg alaposan és felezd, negyedeld.

2. Hámozd meg a burgonyát és vágd fel vékony szeletekre. Felezd meg az almákat, és magozd ki. Majd hasonló vastagságúra szeld fel, mint a burgonyát. Végül csepegtess rá citromlét, hogy ne barnuljon be. Szórj rá kakukkfüvet.

3. Az almát és a burgonyát váltakozva halmozd fel egy hőállóedényben, majd sózd, borsozd.

4. A tojást, a tejet, a krémsajtot, az étkezési keményítőt, a sőt a borsot és a rozmaringot keverd jól el – lehetőleg egyneműre. Öntsd rá az almás-burgonyás keverékedre, majd 170 ºC-ra előmelegített sütőben süsd 35-40 percig.

5. Közben a megtisztított gombákat kevés olajon párold meg sóval és borssal fűszerezve. Ha elkészült a gratin, szórd rá a gombát. És már kész is!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL