150 g gomba
600 g főzőburgonya
350 g jonagold alma
2 teáskanál citromlé
3 ág rozmaring
Só, bors
2 tojás
150 ml tej
200 g krémsajt
1 teáskanál étkezési keményítő
1 evőkanál olaj
1. A gombát tisztítsd meg alaposan és felezd, negyedeld.
2. Hámozd meg a burgonyát és vágd fel vékony szeletekre. Felezd meg az almákat, és magozd ki. Majd hasonló vastagságúra szeld fel, mint a burgonyát. Végül csepegtess rá citromlét, hogy ne barnuljon be. Szórj rá kakukkfüvet.
3. Az almát és a burgonyát váltakozva halmozd fel egy hőállóedényben, majd sózd, borsozd.
4. A tojást, a tejet, a krémsajtot, az étkezési keményítőt, a sőt a borsot és a rozmaringot keverd jól el – lehetőleg egyneműre. Öntsd rá az almás-burgonyás keverékedre, majd 170 ºC-ra előmelegített sütőben süsd 35-40 percig.
5. Közben a megtisztított gombákat kevés olajon párold meg sóval és borssal fűszerezve. Ha elkészült a gratin, szórd rá a gombát. És már kész is!
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK