ANGYALISKOLA

Vendégszeretet és az angyalok

Szerző:
Szabó Anna
Sose feledkezz meg a vendégszeretetről, mert bármikor előfordulhat, hogy tudtodon kívül, angyalokat vendégelsz meg. Mindig tartsd hát nyitva az ajtódat és a szívedet mások előtt!

 

A vendégszeretet nem szó szerint azt jelenti, hogy lássunk minden jöttmentet vendégül az otthonunkban, és etessük őket, vagy adjunk nekik szállást. Persze, ez is hozzátartozhat a vendégszeretethez, ha a sors úgy hozza. Alapvetően azonban arra akarják felhívni az angyalok a figyelmünket, hogy mindig legyen a szívünk nyitva mások előtt, és legyünk kedvesek, segítőkészek, amennyire csak tőlünk telik. Arról nem is beszélve, hogy sosem tudhatjuk teljes bizonyossággal megállapítani, hogy egy idegen, aki segítségért fordul hozzánk, nem egy emberi testet öltött angyal-e.

Az angyalok nincsenek abban a helyzetben, hogy a szó hagyományos értelmében véve kimutassák a vendégszeretetüket, lévén, hogy mindig ők a vendégek, másokban azonban gyakorta kiváltanak hasonló érzéseket. A Bibliában Ábrahám három látogatót fogadott az otthonában, és nekik adta a legjobb ételeit, mint ahogy megtette volna ugyanezt bárki mással is (1Móz 18). Vendégei persze angyalok voltak. A történet tanulsága, hogy legyünk nagylelkűek még az idegenekkel szemben is, és tartsuk nyitva az ajtónkat és szívünket mások előtt.


Minden jótett egy újabb lépcső a mennyország felé


Haszonelvű módon is megfogalmazhatjuk, hogy miért fontos a vendégszeretet és a kedvesség. Ahogy a szólás mondja: amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Tehát a hétköznapok szintjén, ha meghívunk magunkhoz valakit, az előbb utóbb visszahív minket. Ha kedvesek vagyunk embertársainkhoz, akkor ők is ugyanígy viszonyulnak majd hozzánk. Mindezt azonban nem szabad a számító anyagiasság szintjén gyakorolni, mert az angyalok mércéje szerint így ezek a cselekedeteink már nem sorolhatók a jóság kategóriájába. Isten egyetlen igaz ösvényt jelölt ki: önként adni a viszonzás reménye, vagy akár csak a gondolata nélkül. Minden jótett egy újabb lépcső a mennyország felé, de ne ezért cselekedjünk helyesen, hanem pusztán önmagáért, tiszta szívből és szeretettel.


Mit tehetsz?


Nem mindig illendő vagy biztonságos idegeneket hívni az otthonunkba, de szerencsére számtalan egyéb módja van annak, hogy kimutassuk a barátságosságunkat. Például a szabadidőnkben jelentkezhetünk ebédet osztani a hajléktalanoknak, vagy ellátogathatunk egy idősek otthonába, hogy beszélgessünk az ott lakókkal. A magányos idős emberek rendkívül örülnek egy-két kedves látogatónak, vagy ha valaki egy kis törődéssel fordul feléjük. Nem is gondolnánk, mennyit számít ez egy otthonban élő idős ember számára.


Lásd vendégül az angyalodat is


Vendégszeretetünket terjesszük ki a saját angyalunkra is. Amikor meditálunk és meghívunk egy angyalt az életünkbe, bánjunk vele úgy, mint egy különleges vendéggel. Készítsünk neki egy kényelmes és vonzó sarkot, amelyet virágokkal, gyertyával díszítünk, sőt akár egy széket is kitehetünk angyali látogatónknak. Ezek persze csak külsőségek, a lényeg, hogy a szíved mindig legyen nyitott és szeretet teli.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL