FÉSZEK

Lakásdekor-tippek horoszkópod szerint

Szerző:
Szabó Anna
Ahány jegy, annyiféle otthon – és fordítva. Bizony asztrológiai jegyed azt is meghatározza, milyen környezetben tudod igazán jól érezni magad.


A Kos és otthona

Szereted a funkcionális, tiszta, világos tereket. Nem szereted a dekorációkat, a lakásod akár csupasznak is mondható. Temperamentumodnak köszönhetően mindenhol, minden szobában ott akarod hagyni a „bélyegedet”. Érzéketlen vagy a divattal szemben, követed a megérzéseidet, spontán vagy. Szereted azokat a meleg színeket és üvegfelületeket, melyek visszatükrözik a fényt. Hogy jobban tudjál játszani a fénnyel, ne rakj függönyt az ablakokra. Folyton a lakásodon kívül éled az életed, így nem jut időd otthont varázsolni a lakásból. Például nincsen kedvenc szobád, vagy kedvenc zugod. Hogy több időt töltsél otthon, az egyik szobát rendezd be hobbid színhelyéül, mondjuk konditeremnek.

 

A Bika és otthona

Sok időt töltesz az otthonod dekorálásával, nem szereted, ha bármi is túl feltűnően megváltozik. Harmóniát tudsz teremteni az anyagok, színek és formák között. Az otthonod a sötét és világos és a meleg és hideg kontrasztok tárháza. Szereted a régi bútorokat, élvezettel vásárolsz használt vagy antik bútorokat, hogy „játszhass” velük. Színeid a bézs, barna, krém, és zöld, melyek leginkább növények formájában képviseltetik magukat. Mindenhol otthon van nálad az ember, szeretsz főzni és vendégeket fogadni.

 

Az Ikrek és otthona

Jól ki tudod találni az alapokat, melyekre szükséged van. A bútorok legyenek praktikusak, egyszerű, vagy geometriai formájúak, pasztellszínűek. Szeretsz játszani a fénnyel és az anyagok kombinálásával – például az üveget a műanyaggal, vagy a vasat a fa bútorokkal. Szereted az új, szintetikus, futurisztikus anyagokat. Szereted magad körülvenni modern, formatervezett holmikkal. Kedvenc helyed a nappali, ahol a barátaiddal filmeket nézhetsz.

 

A Rák és otthona

Tisztában vagy vele, hogy sokat fogsz költeni a lakásodra, hogy sajátoddá alakítsd át. Szereted a családod többi tagjától átvenni a régi bútorokat, vagy más használt darabokat begyűjteni. Tele van a fal és minden bekeretezett fotókkal, a kedvenc anyagaid az üveg, a márvány, bársony, szereted a hímzett és horgolt terítőket a lakás különböző pontjain. Nem rajongsz a túl erős fényekért. Szerezz be régi, kis szökőkutakat, üvegtálakat. Sok időt töltesz a fürdőben, konyhában és a nappaliban.

 

Az Oroszlán és otthona

Speciális, kifinomult ízlésed van. szép ritkaságokat, tervezői darabokat keresel, az ár nem számít. A minőségre mész és nem a mennyiségre, ebbe a ruhák is beletartoznak. A luxus utáni igényed arra sarkall olykor, hogy meghaladd a megengedett költségvetést. Szereted az öreg bútorokat, a nagy tükröket, csillárokat és a csúcsmodern kütyüket egyaránt. Sokféle meleg színt alkalmazol, amivel beborítod a kanapét, az ágyat, a székeket. Az anyagok közül a bársony, a bőr, a selyem dominálnak nálad. A kedvenc helyed a lakásban az ebédlő és a nappali, mert ezek az otthonod szívei.

 

A Szűz és otthona

Bár szereted a klasszikus, letisztult formákat, de ne feledd, az is lehet hasznos, amiről először nem látszik. Kedvenc színed nincs, leginkább a semleges színeket szereted. Anyagaid a vászon, pamut, üveg. Szereted a nappalit, de kedvenced a saját szobád, ahol pihenhetsz.

 

 

 

A Mérleg és otthona

Szeretsz dekorálni. Alapvetően művész beállítottságú vagy, mindenben a szépet keresed. A Vénusz vezérel, a szerelem bolygója, innen ered a művészi hajlam, tudod, hogy milyen anyagot milyen színnel és formával kell kombinálnod, hogy szép legyen a végeredmény. Szereted a klasszikust, de a színeset is, és mindig megtalálod az egyensúlyt. Rajongsz az egzotikus, keleti fabútorokért. Az anyagok közül a selymet, a kasmírt, a damasztot és a bársonyt részesíted előnyben.

 

A Skorpió és otthona

Jól érzed magad sötét, meghitt helyeken, de szükséged van a fényáradatra is. Simán egymáshoz illesztesz látszólag nem passzoló dolgokat, de a végeredmény végül mindig lenyűgöző. Szereted az otthonod olyan izgalmas színekkel körbevenni, mint a piros, narancs, rubin, de a fehéret kizárólag a feketével párban használod. Imádod a szöveteket, azon belül is a bársonyt, a taftot. A kedvenc helyed a lakásban a hálószoba, a második helyen pedig a fürdő áll – de egy ösztönös vízjegyű embernél ez már nem meglepő…

 

A Nyilas és otthona

Te egy két lábon járó paradoxon vagy, mely a stílusodban is visszaköszön. Rajongsz a klasszikus eleganciáért, miközben (szinte) minden berendezési tárgyadról visszaköszön az utazás iránti igényed és szereteted. Otthonodban az öreg, egzotikus bútorok vannak többségében, melyeket nagy valószínűséggel valamelyik utazásodról mentettél haza. Az alapanyagok is jellemzően egzotikus helyekről származnak, mely lehet tíkfa, bambusz, nád, bőr és különböző vadállatok bundái.

 

A Bak és otthona

Mivel spórolós vagy, gyakran veszel használt bútort, amit aztán saját kezűleg újítasz fel, semmiképpen sem bíznád mesteremberre, hiszen szereted a kétkezi munkát, tehetséged van hozzá, és ettől igazán nem sajnálod az időt és a türelmet. Számodra az igazán funkcionális daraboktól lesz otthonos élettered. Szereted a kemény nyersanyagokat, mint a kő, a fa, a bronz és a sárgaréz; továbbá az anyagokból a gyapjút, a vásznat, és a pamutot. Kerülöd a harsány színeket, inkább választasz szürkét, barnát, zöldet vagy feketét. A te szobád egyben a védőbástyád is, ahova pihenni vonulsz vissza, és jaj annak, aki engedély nélkül be merészel lépni.

 

A Vízöntő és otthona

Kicsit avantgárd vagy: szereted a különböző stílusokat és anyagokat keverni, hóbortos kreációkat alkotni. Szereted a praktikus bútorokat, mindent, ami összecsukható, állítható, többfunkciós. Az egész berendezésnek megtervezettnek kell lennie. Mindig új és új darabokat szerzel be.

 

 

A Halak és otthona

A stílusodnak mindenképpen találkoznia kell spirituális beállítottságoddal, egy nagyobb összeget teszel félre a lakásod díszítésére. Nem vagy rendmániás, a rendetlenség közelebb áll hozzád. A pénzedet dekorációra és öreg bútorokra költöd, szereted azokat a darabokat, melynek története, múltja van, az eredmény egy eredeti, meleg hely. Szereted a természetes anyagokat, mint a bambusz, vagy nád.

 

 

...

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL