2-3 vastag szelet szikkadt olasz fehér kenyér
4 paradicsom
1 lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 piros chillipaprika
1 szál szárzeller
12 fekete olajbogyó
1 csokor bazsalikom
10 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál citromlé
2 evőkanál balzsamecet
Só, frissen őrölt bors
A kenyér héját levágjuk, a belét darabokra tépkedjük. Egy kis húslevesbe vagy vízbe áztatjuk. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, a héjukat lehúzzuk, a húsukat csíkokra vágjuk.
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk. A hagymát vékony csíkokra vágjuk, a fokhagymát finomra aprítjuk.
A chilipaprikát nagyon apróra vágjuk. A zellerszárat megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. Az olajbogyókkal együtt mindet a kenyérhez adjuk, és lazán összekeverjük. A bazsalikomot rácsipkedjük.
Az olajat, a citromlét és az ecetet sóval és borssal krémesre keverjük, és a salátára öntjük.
OLVASS TOVÁBB!
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Krumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
GASZTROFlan - mexikói puding - Egyszerű és könnyed desszert
A Flan egy tradicionális mexikói desszert, melynek számos verziója van. Ennek a receptnek előnye, az egyszerűsége, ezért, ha még soha ne...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK