Szabó Anna
Hozzávalók:4 adaghoz
8 szikkadt zsemle
7,5 dl tej
1 tasak vaníliás cukor
1 darab citromhéj
1 fahéjrúd
15 dkg méz
Só
2 tojás + 1 tojássárgája
4 evőkanál darált mogyoró
Olvasztott vaj a sütéshez
Egy kis liszt
4 zsemle héját lereszeljük, a többit zsemlemorzsává daráljuk. A tejet a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, a fahéjrúddal, a mézzel s csipetnyi sóval felforraljuk.
A zsemléket a forró tejjel leöntjük, és kb. 1 órán át áztatjuk. A tojásokat és a tojássárgáját felverjük. A zsemlemorzsát elkeverjük mogyoróval. Az olvasztott vajat serpenyőben felforrósítjuk.
A zsemléket óvatosan kinyomkodjuk, liszttel megszórjuk, a tojásban megforgatjuk, és belenyomkodjuk a zsemlemorzsába.
Ezt a három műveletet még egyszer megismételjük. A forró olvasztott vajban körös-körül aranybarnára sütjük. Vaníliaöntet vagy bármilyen kompót illik hozzá.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK