4 adaghoz
8 szikkadt zsemle
7,5 dl tej
1 tasak vaníliás cukor
1 darab citromhéj
1 fahéjrúd
15 dkg méz
Só
2 tojás + 1 tojássárgája
4 evőkanál darált mogyoró
Olvasztott vaj a sütéshez
Egy kis liszt
4 zsemle héját lereszeljük, a többit zsemlemorzsává daráljuk. A tejet a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, a fahéjrúddal, a mézzel s csipetnyi sóval felforraljuk.
A zsemléket a forró tejjel leöntjük, és kb. 1 órán át áztatjuk. A tojásokat és a tojássárgáját felverjük. A zsemlemorzsát elkeverjük mogyoróval. Az olvasztott vajat serpenyőben felforrósítjuk.
A zsemléket óvatosan kinyomkodjuk, liszttel megszórjuk, a tojásban megforgatjuk, és belenyomkodjuk a zsemlemorzsába.
Ezt a három műveletet még egyszer megismételjük. A forró olvasztott vajban körös-körül aranybarnára sütjük. Vaníliaöntet vagy bármilyen kompót illik hozzá.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK