GASZTRO

Karthauzi gombóc

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

4 adaghoz
8 szikkadt zsemle
7,5 dl tej
1 tasak vaníliás cukor
1 darab citromhéj
1 fahéjrúd
15 dkg méz

2 tojás + 1 tojássárgája
4 evőkanál darált mogyoró
Olvasztott vaj a sütéshez
Egy kis liszt

 

Elkészítése:

4 zsemle héját lereszeljük, a többit zsemlemorzsává daráljuk. A tejet a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, a fahéjrúddal, a mézzel s csipetnyi sóval felforraljuk.

A zsemléket a forró tejjel leöntjük, és kb. 1 órán át áztatjuk. A tojásokat és a tojássárgáját felverjük. A zsemlemorzsát elkeverjük mogyoróval. Az olvasztott vajat serpenyőben felforrósítjuk.

A zsemléket óvatosan kinyomkodjuk, liszttel megszórjuk, a tojásban megforgatjuk, és belenyomkodjuk a zsemlemorzsába.

Ezt a három műveletet még egyszer megismételjük. A forró olvasztott vajban körös-körül aranybarnára sütjük. Vaníliaöntet vagy bármilyen kompót illik hozzá.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL