4 adaghoz
4-6 szelet szikkadt kenyér
2 evőkanál olvasztott vaj
2 evőkanál mogyoróolaj (vagy más étolaj)
1 teáskanál friss rozmaring
1 teáskanál friss kakukkfű
Zöldfűszeres só, frissen őrölt bors, kevés pirospaprika
A kenyérszeletek héját tetszés szerint levágjuk, és a belüket ujjnyi csíkokra szeljük. Az olvasztott vajat és a mogyoróolajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk, és a kenyércsíkokat minden oldalukról ropogósra sütjük benne.
A sütési idő végén hozzáadjuk a zöldfűszereket. A rudakat papírtörlőn leitatjuk, majd sóval, borssal és pirospaprikával megszórjuk.
Tippek: A pirított kockákhoz és rudakhoz vegyes lisztből, teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret, rozskenyeret vagy zsemlét is használhatsz. Borhoz, sörhöz vagy koktélhoz kínált harapnivalóként parányi sonkakockákkal és aprított diófélékkel, például kakukkfűvel, rozmaringgal, majoránnával vagy zsályával is összekeverheted.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK