2018. április 26. - Ervin
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. április 26. - Ervin
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Ne vessz el az angyalokról szóló információözönben

Herceg Petra

Manapság teljesen elárasztanak bennünket az angyalokról szóló könyvek, bennük a rengeteg tudnivalóval és definícióval. Ebben az információözönben nem könnyű kiigazodni.

 

Nem árt észben tartani, hogy az angeológia a mai formájában ugyan kapcsolódik a világvallások tanaihoz, de eredetileg az intézményes egyházak hatókörén kívül fejlődött ki. A modern angyaltant a New Age mozgalom keretein belül helyezhetjük el, ahol az egyénnek jóval nagyobb szabadsága van eldönteni, hogy melyik egyéni igényeihez illeszkedő spirituális ösvényt kövesse, a meditáció vagy a rituálé milyen formáját válassza.

Az angyalok nem kabalababák

Nem minden ember számára bizonyul eredményesnek ugyanaz az elméleti vagy gyakorlati módszer. Kövesd a megérzéseidet, és szellemi útkeresésed során mindvégig próbáld megőrizni a tisztelet és áhítat érzését. Az angyalok nem kabalababák, vagy jó tündérek, akik minden kívánságunkat teljesítik. Ők az isteni hatalom és teremtőerő küldöttei, ezért nem árt tartózkodni az olyan praktikáktól, melyekkel a hétköznapok szintjére húznánk le őket. Először is el kell döntenünk, milyennek képzeljük az angyalokat. Egyesek az irodalomban vagy képzőművészetben megjelenő angyalokat kedvelik, például a reneszánsz műalkotások díszes alakjait. De választhatunk egy némileg absztraktabb megközelítést is. Ekkor az angyalokat tiszta isteni minőségként fogjuk fel, akik csak nyitott, intuitív elmével rendelkező személyeknek nyilvánítják meg magukat. Azonban fontos, hogy ne ragaszkodjunk túlságosan egy meghatározott elképzeléshez, mert ha megtörténik a találkozás, lehet, hogy valami egészen más formában mutatkoznak meg előttünk, mint azt vártuk.

Lelki ráhangolódás

Az angyalokkal való találkozáshoz való szellemi-lelki fogékonyság eléréséhez először készítsük elő azt a helyiséget, ahol az angyalunkkal szeretnénk találkozni: takarítsunk ki, tegyünk rendet, és egy pár illatos gyertyát is elhelyezhetünk a szobában. Ezek az előkészületek igen hasznosak, no nem azért, mert „vendégünk” majd észreveszi mindezt, hanem mert egyfajta rituáléként segítenek nekünk a lelki ráhangolódásra. Ha különleges tárgyakat szeretnénk a szobába tenni, ne feledjük, hogy ezek csak számunkra bírnak jelentőséggel, mivel az angyalokat nem tudjuk magunkhoz csalogatni, vagy csapdába ejteni. A saját elménk támasztotta akadályok leküzdésére kell helyeznünk a hangsúlyt, nem pedig az efféle dolgokon mesterkedni.

A lelki gátak megszüntetése

Természetesen minden ember sajátos pszichológiai beállítottsággal rendelkezik, de ettől még léteznek bizonyos mentális gátak az angyali jelenésekkel kapcsolatban. Meg kell tanulnunk elűzni a hitetlenségünket, fel kell függesztenünk az elvárásainkat, türelmesnek kell lennünk, le kell mondanunk az irányításról, és meg kell szabadulnunk a negatív gondolatainktól. Vannak olyan spirituális gyakorlatok, amelyekkel megkoronázhatjuk a felkészülési folyamatot, elcsendesíthetjük az elménket, és emelkedettebbé tehetjük a várakozás pillanatát. Jó módszer lehet, ha hangosan elmondunk egy imát. Választhatunk bármilyen, akár saját magunk által írt szöveget. Ima után tanácsos néhány percig csendben meditálni. A meditáció nagyon fontos szerepet játszik az angyali találkozásokban.

 


 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Szemfülesek, most figyeljetek! - Mi a baj ezzel az 5 képpel?

Szemfülesek, most figyeljetek! - Mi a baj ezzel az 5 képpel?

„Látja, nem figyel!” - mondta Sherlock Holmes a nagy nyomozó, amikor Dr. Watson figyelmét rendszeresen elkerülte a lényeg, amit ő maga már egyből kiszúrt. Ezért kell árgus szemekkel figyelni az embereket, a helyzeteket, az eseményeket, úgy az ember nem maradhat le semmiről. A megfigyelési készség nagyon fontos a mindennapi életben, mivel elősegítik a másokkal történő interakció elérését és megfelelő módon reagálhatunk a világra.

Tovább »
6 féle embertípus létezik! - Neked milyen a személyiségtípusod?

6 féle embertípus létezik! - Neked milyen a személyiségtípusod?

A legtöbb ember besorolható hat alapvető személyiségtípusba. Ha ismered saját személyiségedet, akkor sokkal könnyebben megértheted, mit miért teszel és teljesen megváltozik az életszemléleted. Válassz egy képet és olvasd el, melyik személyiségtípusba esel, és milyen vagy valójában.

Tovább »
Milyen veszélyes illúzióba ringatod most magad? - A Tarot Holdja tudja a választ

Milyen veszélyes illúzióba ringatod most magad? - A Tarot Holdja tudja a választ

A Tarot Holdja az illúziókat, a tudatalattit, a tévutakat jelképezi. Ezáltal felfedheti előtted, hogy jelenleg milyen illúzióba ringatod magad. Mi az, amiről nem akarsz tudni, amitől félsz, ami elől inkább elmenekülnél? A Hold kíméletlenül felfedi előtted az igazságot a Te érdekedben, hogy megóvjon a bajtól és a lelki sérülésektől.

Tovább »

Kalkulátor

Vitaminok és ásványi anyagok kalendáriuma

A szervezet egészségének megtartásához rengeteg vitaminra és ásványi anyagra van szükség. Ha valamiből hiányállapot lép fel, azt igencsak megérezzük. Válaszd ki, milyen problémáid vannak, és gondolkozz el, hátha hiánybetegséged van.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Tóth Vince

Vallás szakértő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Tóth Vince

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép