2018. február 18. - Bernadett
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. február 18. - Bernadett
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Ne vessz el az angyalokról szóló információözönben

Herceg Petra

Manapság teljesen elárasztanak bennünket az angyalokról szóló könyvek, bennük a rengeteg tudnivalóval és definícióval. Ebben az információözönben nem könnyű kiigazodni.

 

Nem árt észben tartani, hogy az angeológia a mai formájában ugyan kapcsolódik a világvallások tanaihoz, de eredetileg az intézményes egyházak hatókörén kívül fejlődött ki. A modern angyaltant a New Age mozgalom keretein belül helyezhetjük el, ahol az egyénnek jóval nagyobb szabadsága van eldönteni, hogy melyik egyéni igényeihez illeszkedő spirituális ösvényt kövesse, a meditáció vagy a rituálé milyen formáját válassza.

Az angyalok nem kabalababák

Nem minden ember számára bizonyul eredményesnek ugyanaz az elméleti vagy gyakorlati módszer. Kövesd a megérzéseidet, és szellemi útkeresésed során mindvégig próbáld megőrizni a tisztelet és áhítat érzését. Az angyalok nem kabalababák, vagy jó tündérek, akik minden kívánságunkat teljesítik. Ők az isteni hatalom és teremtőerő küldöttei, ezért nem árt tartózkodni az olyan praktikáktól, melyekkel a hétköznapok szintjére húznánk le őket. Először is el kell döntenünk, milyennek képzeljük az angyalokat. Egyesek az irodalomban vagy képzőművészetben megjelenő angyalokat kedvelik, például a reneszánsz műalkotások díszes alakjait. De választhatunk egy némileg absztraktabb megközelítést is. Ekkor az angyalokat tiszta isteni minőségként fogjuk fel, akik csak nyitott, intuitív elmével rendelkező személyeknek nyilvánítják meg magukat. Azonban fontos, hogy ne ragaszkodjunk túlságosan egy meghatározott elképzeléshez, mert ha megtörténik a találkozás, lehet, hogy valami egészen más formában mutatkoznak meg előttünk, mint azt vártuk.

Lelki ráhangolódás

Az angyalokkal való találkozáshoz való szellemi-lelki fogékonyság eléréséhez először készítsük elő azt a helyiséget, ahol az angyalunkkal szeretnénk találkozni: takarítsunk ki, tegyünk rendet, és egy pár illatos gyertyát is elhelyezhetünk a szobában. Ezek az előkészületek igen hasznosak, no nem azért, mert „vendégünk” majd észreveszi mindezt, hanem mert egyfajta rituáléként segítenek nekünk a lelki ráhangolódásra. Ha különleges tárgyakat szeretnénk a szobába tenni, ne feledjük, hogy ezek csak számunkra bírnak jelentőséggel, mivel az angyalokat nem tudjuk magunkhoz csalogatni, vagy csapdába ejteni. A saját elménk támasztotta akadályok leküzdésére kell helyeznünk a hangsúlyt, nem pedig az efféle dolgokon mesterkedni.

A lelki gátak megszüntetése

Természetesen minden ember sajátos pszichológiai beállítottsággal rendelkezik, de ettől még léteznek bizonyos mentális gátak az angyali jelenésekkel kapcsolatban. Meg kell tanulnunk elűzni a hitetlenségünket, fel kell függesztenünk az elvárásainkat, türelmesnek kell lennünk, le kell mondanunk az irányításról, és meg kell szabadulnunk a negatív gondolatainktól. Vannak olyan spirituális gyakorlatok, amelyekkel megkoronázhatjuk a felkészülési folyamatot, elcsendesíthetjük az elménket, és emelkedettebbé tehetjük a várakozás pillanatát. Jó módszer lehet, ha hangosan elmondunk egy imát. Választhatunk bármilyen, akár saját magunk által írt szöveget. Ima után tanácsos néhány percig csendben meditálni. A meditáció nagyon fontos szerepet játszik az angyali találkozásokban.

 


 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Felismered az állatokat a nyomaik alapján? - Lássuk, mekkora állati nyomozó vagy!

Felismered az állatokat a nyomaik alapján? - Lássuk, mekkora állati nyomozó vagy!

Azt vallod, hogy igazi állatbolond vagy? Akkor gyere és törj Ace Ventura babérjaira, mutasd meg mekkora állatmániás vagy és hogy ott rejlik-e benned Sherlock Holmes is a remek megfigyelő képességeivel! Vajon képes vagy minden állat lábnyomát felismerni?

Tovább »
Melyik napra esett a születésed? - Árulkodik személyiséged kardinális pontjairól

Melyik napra esett a születésed? - Árulkodik személyiséged kardinális pontjairól

A személyiségjegyeinkre sok minden hatással van, ezek közül az egyik az, hogy amikor megszülettünk, éppen milyen nap volt. Valóban meg vannak benned e tulajdonságok? Esetleg a párod születésének napja hogyan befolyásolhatja a leendő kapcsolatotokat? Keresd ki, melyik napon születtél, majd olvasd el a jellemzést magadról, és a jelenlegi vagy jövőbeni párodról!

Tovább »
Érzelmi sebeid vannak? - Gyógyítsd be az őket 5 lépésben!

Érzelmi sebeid vannak? - Gyógyítsd be az őket 5 lépésben!

Életünk során számos érzelmi és pszichológiai trauma ér bennünket. Ezek múltunk részei, és tudatosan talán nem is gondolunk rájuk. Ám hatásuk valóságos: a negatív hangulat, az ok nélküli érzelmi kitörések okozói. Olyan cselekvésre sarkalhatnak, melyeket később megbánunk és szégyelljük magunkat. Lehetséges ezeknek a sebeknek a begyógyítása? Igen, még pedig 5 lépésben. 

Tovább »

Kalkulátor

A színek ereje

Milyen színek vesznek körül? Milyen színű ételeket fogyasztasz? Ha egy szín túlságosan jelen van életedben, az nagy jelentőséggel bír. Mint ahogy az is, ha az egyik hiányzik belőle. Válaszd ki, melyik az, és tudd meg, mire van szükséged és mit üzen neked.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Mészáros Barbara

Esküvőszervező

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Mészáros Barbara

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép