EZOTÉRIA

Árulkodó lábnyomok...

Szerző:
Szabó Anna
A tenyérjóslás mellet létezik egy kevésbé ismert módszer is, a talpból való jövendölés. A talppárnák domborulatai, az ujjak mérete, a lábfej formája sok mindent elárul személyiségünkről is.

 

A lábnyom egy érdekes lenyomata annak, hogyan jársz életed ösvényén. Könnyed vagy, esetleg gondterhelt? Képes vagy kiállni magadért, vagy nem éled a saját életedet? Lemondtál az álmaidról, vagy küzdesz értük? A múltban élsz, vagy jövőorientált vagy? A lábnyomod árulkodik rólad, fejtsd meg a titkát!

Egy kis lábtan

Először is vedd szemügyre a lábfejedet. Nézd meg tüzetesen, milyen a lábfejed formája, arányosak-e a lábujjaid, vagy esetleg kicsinek, nagynak tűnnek, melyik a leghosszabb, és így tovább. A lábfejeket hagyományosan öt típusba sorolják. Létezik görög, egyiptomi, Giselle, skót és modern-angol típusú lábfej. Vizsgáld meg a lábfejedet, és ismerkedj meg vele közelebbről.

A görög-lábfej

Ha a negyedik (nagylábujj melletti) lábujjad hosszabb, mint a nagylábujjad és ehhez még keskeny, vagy átlagos szélességű a lábfejed, akkor görög lábfejjel rendelkezel, ami arra utaló jel, hogy vezető típus vagy, miközben másokat is terveik, álmaik megvalósítására sarkallsz. Nagy gondolkodó vagy, mint ókori társaid, és jellemzően inkább a gondolatok, mint a tettek embere vagy.



Az egyiptomi lábfej

Az egyiptomi lábfejen a göröggel ellentétben a nagylábujj nagyobb, mint a mellette lévő ujj, a lábfej szélessége pedig keskeny, vagy átlagos. Ha egyiptomi lábfejed van, akkor igen kreatív elme vagy, aki folyton tele van nagyszabású tervekkel, egyedi ötletekkel. A nyilvánosságra hozott ötleteid azonban sebezhetővé tesznek a kritikával szemben.





Giselle lábfej

Ha a három középső lábujjad egyenlő hosszúságú, akkor Giselle- típusú lábfejjel rendelkezel. Jellemzően tömzsi az ujjak, és széles lábfej párosul ehhez a típushoz. Ha ilyen formájú a lábfejed, akkor szilárd jellem vagy, aki keményen dolgozik a céljaiért. Gyakorlatias és megbízható vagy, aki inkább racionális, mint álmodozó.




A skót lábfej

Hosszú és keskeny ujjaid majdnem négyzet alakúvá teszik a lábfejedet. A skót típusú lábfej tulajdonosai érzékeny és törődő emberek. Nem szeretik a változást, néha hajlanak a konzervatív gondolkodásra. Ez a lábfej hűséges, megbízható, állhatos jellemet takar.





A modern- angol lábfej

Az angol lábfej olyan, mint az orgona sípjai: a lábujjak hossza meredeken csökken. Ez a típus megbízható és gyakorlatias személyiséget rejt, akit nem nagyon köt le az élet spirituális oldala. Ha angol típusú lábfejjel rendelkezel, akkor a racionális válaszokat helyezed minden más fölé.




Nem mindegy a méret

A láb mérete is sok mindent elárulhat tulajdonosáról. Nem véletlenül terjedt el az a mondás, hogy szeret valaki nagy lábon élni. Ez a közmondás valamiféle utalással szolgál a nagylábú emberekre. Azok az emberek ugyanis, akiknek a testükhöz képest nagy lábuk van, azok képesek nagy benyomást tenni környezetükre, általában közkedvelt, népszerű és sikeres emberek. Mindazonáltal a nagy láb hajlamosít a meggondolatlan tettekre és elhamarkodott döntésekre. A kisebb lábú emberek ezzel szemben szerényebb, visszafogott személyiségek, akik nem szeretnek nagy feltűnést kelteni. Visszavonultabb életet élnek, máshogy közelítik meg az életet, mint nagyobb lábú társaik. A kislábú emberek egyúttal megfontoltabbak is.

Jobb és bal

A két lábfej közül a bal képviseli a női oldaladat, a jobb pedig a férfias oldalt tükrözi. Ha az egyik lábfejed nagyobb, mint a másik, akkor személyiségedben vagy a női, vagy a férfias erők vannak túlsúlyban. A két lábfej asszimetriája érzelmi labilitást, illetve a férfi-női aspektusok egyensúlyának problematikájára utalhat. Ha nincs összhangban a két lábfejed, akkor az kihathat a párkapcsolataidra is. A nagyobb bal lábfej utalhat arra is, hogy inkább a múltban élsz, a jobb láb dominanciája pedig jövőorientált beállítottságról árulkodik.

Bütyök a lábfejen

Egy feltételezés szerint, akiknek a lábfején bütyök képződik, azok hajlamosak lemondani az álmaikról, és valami miatt nem képesek a saját életüket élni. Letérnek az útjukról, ezért ferdül el a nagylábujjuk, ami a bütyökkel együtt járó jelenség. Ha a jobb lábon alakul ki a bütyök, az utalhat a férfiakkal való problémákra, a szerelemről való lemondásra, ha pedig a bal lábon alakul ki a bütyök, akkor a nőiséggel, a jelennel kapcsolatos problémák okozzák a gátoltságot.

Nagy boltív

Ha valakinek nem fekszik fel teljesen a lába, azaz elegendő hely marad a boltív alatt ahhoz, hogy alátegye az ujját, heves vérmérsékletű, büszke és túlérzékeny típus, aki hajlamos minden ok nélkül boldogtalannak érezni magát.

Kerek sarok, magas rüszt

A kecses láb, kerek sarok és magas rüszt azt mutatja, hogy tulajdonosa imád öltözködni, és utolsó fillérét is képes öltözködésre költeni. A külsőségek rabja.

Mit mutat a lábnyomod

A lábfejeddel való megismerkedés után nézzük, milyen titkokat rejt a talp, illetve a lábnyom. Először is vegyél a talpadról egy lábnyom mintát. Ennek több módja is lehet. Ha egy homokos tengerparton sétálsz, rögtön kirajzolódik a lábnyomod, de ha épp nem egy nyaralás közben olvasod ezt a cikket, akkor alkalmazd a fürdőszoba járólapján való vizes talppal való mászkálás módszerét. A kőlapokon tökéletesen kirajzolódik a lábnyomod.

Egy határozott jellem

Ha a lábad határozott lenyomata jelenik meg a kőlapon, akkor jelezheti a rád nehezedő terheket, melyeket magaddal cipelsz. Utalhat arra is, hogy hajlamos vagy a problémákon sokáig rágódni, és mások terheit is magadra vállalni. Ezen kívül gyakorlatias beállítottságú vagy, aki két lábbal áll a földön. Jellemed szilárd, bár hajlamos vagy néha túlságosan is uralni és irányítani a környezetedben élő emberek életét.

Álmodozó alkat

Ha a lábad egy levegősebb, kissé elmosódott, könnyed lenyomatot hagy a kőlapon, akkor ez utalhat arra, hogy álmodozó, ábrándos lélek vagy, egy felhők fölött járó művészlélek, akinek nincs reális kapcsolata a valósággal, vagy legalábbis szeretne minél távolabb rugaszkodni a valóság talajától. Bizonytalan vagy, nehezen hozol meg döntéseket.

Lelki terhek

Most vess még egy pillantást lábnyomod sziluettjére, és fedezd fel, hogy a talpad mely része hagyta a leghatározottabb lenyomatot. Ha a sarok rész látszik a legerősebben, az súlyos lelki terhekről árulkodik. Valószínűleg valamely családtagod, vagy egyéb lelkileg szoros kapcsolatból adódó lelki terheket vettél magadra. Minden esetre egy komoly lelki teher súlya nehezedik rád, ami akadályoz abban, hogy boldog légy és a saját életedet éld.

Szívfájdalomra utaló jelek

Ha azt fedezed fel, hogy a lábnyom legerősebben kirajzolódó része a talppárnás felület, akkor valamilyen szívfájdalomtól sajog a lelked. Lehet ez egy beteljesületlen szerelem, vagy egy le nem zárt párkapcsolat, szerelmi viszonyból adódó sérülés. Ha a bal lábad lábnyoma rajzolja ki ezt az ábrát, az utalhat arra, hogy a sérülést a múltból származik, ha a jobb lábad lenyomatán rajzolódnak ki a talppárnák, akkor a problémás szívzűr a jelennel kapcsolatos.

Becsvágy

A lábnyom vizsgálatának következő állomása a lábujjak. Ha a lábujjaid hagyják a legerősebb nyomot, az erős becsvágyra utaló jel, azt mutatja, hogy szeretnél ismert, közismert, elismert és megbecsült ember lenni. Szeretnéd megmutatni magad a világnak, és szeretnél hatást gyakorolni az emberek nagy tömegére.

Szellemi kvalitások

A szellemi kvalitásokról a nagylábujj lenyomata árulkodik. Ha erős, előre nyomuló lenyomatot hagy maga után a nagy lábujjad, akkor igen kreatív elme vagy, aki tele van újító ötletekkel, tervekkel, elképzelésekkel. Ha mind emellett még a jobb lábnyomod kissé kifelé forduló, akkor nagy valószínűséggel megelőzöd saját korodat.

Zárkózott vagy barátkozó típus

A lábnyom azt is elárulja, hogy az illető zárkózott, befelé forduló, vagy nyílt, barátkozó típus. A befelé forduló lábnyom utal arra, ha valaki zárkózott, nem meri megmutatni magát. Ha a lábnyom kifelé forduló alakzatot mutat, az egy extrovertált, társasági és kissé magamutogató személyiségről árulkodik, aki szeret a középpontban lenni.

Forrás: Ann Gadd, Mit üzen a lábad? című könyve alapján készült.

 

 

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL