2018. február 20. - Aladár, Álmos
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. február 20. - Aladár, Álmos
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Hány őrangyalunk van?

Herceg Petra

Nagyon vigasztaló az a tudat, hogy mindenkire a saját őrangyala, egy hatalmas és jóindulatú lény vigyáz, aki közvetlen kapcsolatban áll Istennel.

 

A vélemények azonban megoszlanak arról, hány angyal vigyáz ránk, sőt néhányan úgy vélik, nincs is minden ember mellet egy külön őrangyal.

Személyes testőreink

Az Ótestamentumban Jákob a halálos ágyán egy angyalról beszélt, aki megváltója volt minden bajban. Henry Latham, a Feltámadott mester szerzője azonban úgy vélte, hogy őrangyalt csak gyermekek mellé jelölnek ki, és még nekik sem jár saját: csupán néhány angyal vigyáz az összes gyermekre. A felnőttek viszont erkölcsi értelemben önállóak, így őket már nem kell pesztrálni. A személyes őrangyal eszméje azonban mélyen rögzült a kollektív képzeletben, ráadásul számtalan élménybeszámoló alátámasztja –így szinte lehetetlen kitörölni az emberek fejéből. Sőt, két kora keresztény egyházatya határozottan támogatta az őrangyalok létezésének gondolatát. Aranyszájú Szent János, semmi természetelleneset nem látott bennük. Így írt erről: „Való igaz, hogy minden embernek megvan a maga őrangyala.” Csodatevő Szent Gergely, Pontus püspöke pedig őrangyala támogatásának tulajdonította, hogy bár egy szegény és pogány családba született, mégis egyházi karriert futott be.

A hazafák

Az iszlám hagyomány négy őrangyalt rendel minden egyes emberi lélekhez, ketten vigyáznak rá nappal, és ketten éjszaka. Ezen védelmezőket a hazafa névvel illetik. Feladatuk nem az, hogy az embert a fizikai veszélyektől megóvják, hanem hogy a lelket védelmezzék a kísértésekkel szemben. A gonosz erők ugyanis minden erejükkel igyekeznek elcsábítani az igaz hitűeket, hogy megszegjék az iszlám öt pillérét, az alaptörvényt. A hazafáknak azonban van egy másik feladata is: feljegyzik a védelmük alatt álló személy tetteit. Védencük minden egyes cselekedetét rögzítik, legyen az jó vagy rossz, hiszen a mégoly közönséges dolgok is fontossá válnak a Végső Napon, amikor eldől a lelkek sorsa.

A dévák

A hinduizmus és buddhizmus dévái mennyei lények, akik a természet erői, például a szél, víz és tűz felett uralkodnak. Őket is az őrangyalokkal rokonítják, bár sokkal elfoglaltabbak, mint nyugati testvéreik: nekik kell biztosítani a dharma (Isteni törvény) betartását. A Rigvéda így mutatja be a dévák munkáját: „A nemes bölcsességet várjuk mindenhonnan, hogy a dévák segítsenek utunkon szüntelen gondoskodással, mint őrzőink nap, nap után”. A dévák segítenek az embereknek, hogy ne szegjék meg a tilalmak és előírások kötelezettségeit. Bár a bódhiszattvákat a buddhizmus angyalainak kiáltották ki, az analógia nem egészen pontos, mert a bódhiszattvák megvilágosodott emberek, míg az angyalok és a dévák teljes egészében isteni eredetű lények.

Az élet és halál határmezsgyéjén

Manapság a legtöbb beszámolóban az angyalok a halál közeli élmények kísérői. A legtöbb angyali jelenés vagy közvetlenül a halál pillanata előtt, a közben, vagy közvetlenül utána esik meg. Ez azonban nem új keletű jelenség. A nyolcadik században Szent Cuthbert élettörténetéből megtudjuk, hogy a jeles férfiúnak még pásztorlegényként látomása volt Szent Aidan haláláról: „…a kettényílott égből látta fel- és leszállni az angyalokat, akik kezükben egy szent lelket vittek a mennyországba, mint tűzgömböt.”.

Forrás: David Ross, Angyalok, inspiráló tanítások, Alexandra Kiadó

 

 


 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

1 hetes kihívás az arcon lévő zavaró foltok eltüntetésére - Csináld végig, nem bánod meg!

1 hetes kihívás az arcon lévő zavaró foltok eltüntetésére - Csináld végig, nem bánod meg!

A legtöbb nő szembesült már az arcán megjelenő sötét foltok problémakörével. Biztosan te is tapasztaltál már ilyesmit, és ez elég kellemetlen tud lenni. Na de mit tehetsz azért, hogy megszabadulj az arcodon éktelenkedő foltoktól? Most megmutatjuk!

Tovább »
16 élelmiszer utáni sóvárgás, mely fontos dolgot árul el érzéseidről- Figyelj a belsődre!

16 élelmiszer utáni sóvárgás, mely fontos dolgot árul el érzéseidről- Figyelj a belsődre!

Nem titok, hogy az élelmiszerek és a tápanyagok nem csak a fizikai egészségre vannak közvetlen hatással, hanem a mentális, érzelmi és spirituális egészségre is. Minden nap küzdünk azzal, hogy az egészséges táplálékokat részesítsük előnyben, azonban bizonyos ételek utáni sóvárgás sokat elárulhat érzelmeinkről. 

Tovább »
Mi a személyes kulcsod, mely ajtót nyit az istenekhez? - Az Ősök Jóskártyával megtudhatod!

Mi a személyes kulcsod, mely ajtót nyit az istenekhez? - Az Ősök Jóskártyával megtudhatod!

A történelem során számos kultúrában éltek olyan bölcs mesterek, mélyen tisztelt isteni szócsövek, akik képesek voltak kapcsolatba lépni a természet erőivel és az istenekkel. Tudásuk nem tűnt el teljesen, hanem a megmaradt mesterek időről-időre átörökítették őket. Az Ősök Jóskártya segítségével megtudhatod, mi a te személyes kulcsod, amivel meglelheted a kapcsolatot az istenekkel!

Tovább »

Kalkulátor

Hajszín kalkulátor

A kalkulátor segítségével megtudod, milyen hajszín illik az arcodhoz. Válaszd ki, melyik típusba tartozol, mi pedig segítünk kiválasztani a megfelelő hajszínt!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Dr. Jánky György

Plasztikai sebész

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Dr. Jánky György

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép