2017. szeptember 21. - Máté, Mirella
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2017. szeptember 21. - Máté, Mirella
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Hány őrangyalunk van?

Herceg Petra

Nagyon vigasztaló az a tudat, hogy mindenkire a saját őrangyala, egy hatalmas és jóindulatú lény vigyáz, aki közvetlen kapcsolatban áll Istennel.

 

A vélemények azonban megoszlanak arról, hány angyal vigyáz ránk, sőt néhányan úgy vélik, nincs is minden ember mellet egy külön őrangyal.

Személyes testőreink

Az Ótestamentumban Jákob a halálos ágyán egy angyalról beszélt, aki megváltója volt minden bajban. Henry Latham, a Feltámadott mester szerzője azonban úgy vélte, hogy őrangyalt csak gyermekek mellé jelölnek ki, és még nekik sem jár saját: csupán néhány angyal vigyáz az összes gyermekre. A felnőttek viszont erkölcsi értelemben önállóak, így őket már nem kell pesztrálni. A személyes őrangyal eszméje azonban mélyen rögzült a kollektív képzeletben, ráadásul számtalan élménybeszámoló alátámasztja –így szinte lehetetlen kitörölni az emberek fejéből. Sőt, két kora keresztény egyházatya határozottan támogatta az őrangyalok létezésének gondolatát. Aranyszájú Szent János, semmi természetelleneset nem látott bennük. Így írt erről: „Való igaz, hogy minden embernek megvan a maga őrangyala.” Csodatevő Szent Gergely, Pontus püspöke pedig őrangyala támogatásának tulajdonította, hogy bár egy szegény és pogány családba született, mégis egyházi karriert futott be.

A hazafák

Az iszlám hagyomány négy őrangyalt rendel minden egyes emberi lélekhez, ketten vigyáznak rá nappal, és ketten éjszaka. Ezen védelmezőket a hazafa névvel illetik. Feladatuk nem az, hogy az embert a fizikai veszélyektől megóvják, hanem hogy a lelket védelmezzék a kísértésekkel szemben. A gonosz erők ugyanis minden erejükkel igyekeznek elcsábítani az igaz hitűeket, hogy megszegjék az iszlám öt pillérét, az alaptörvényt. A hazafáknak azonban van egy másik feladata is: feljegyzik a védelmük alatt álló személy tetteit. Védencük minden egyes cselekedetét rögzítik, legyen az jó vagy rossz, hiszen a mégoly közönséges dolgok is fontossá válnak a Végső Napon, amikor eldől a lelkek sorsa.

A dévák

A hinduizmus és buddhizmus dévái mennyei lények, akik a természet erői, például a szél, víz és tűz felett uralkodnak. Őket is az őrangyalokkal rokonítják, bár sokkal elfoglaltabbak, mint nyugati testvéreik: nekik kell biztosítani a dharma (Isteni törvény) betartását. A Rigvéda így mutatja be a dévák munkáját: „A nemes bölcsességet várjuk mindenhonnan, hogy a dévák segítsenek utunkon szüntelen gondoskodással, mint őrzőink nap, nap után”. A dévák segítenek az embereknek, hogy ne szegjék meg a tilalmak és előírások kötelezettségeit. Bár a bódhiszattvákat a buddhizmus angyalainak kiáltották ki, az analógia nem egészen pontos, mert a bódhiszattvák megvilágosodott emberek, míg az angyalok és a dévák teljes egészében isteni eredetű lények.

Az élet és halál határmezsgyéjén

Manapság a legtöbb beszámolóban az angyalok a halál közeli élmények kísérői. A legtöbb angyali jelenés vagy közvetlenül a halál pillanata előtt, a közben, vagy közvetlenül utána esik meg. Ez azonban nem új keletű jelenség. A nyolcadik században Szent Cuthbert élettörténetéből megtudjuk, hogy a jeles férfiúnak még pásztorlegényként látomása volt Szent Aidan haláláról: „…a kettényílott égből látta fel- és leszállni az angyalokat, akik kezükben egy szent lelket vittek a mennyországba, mint tűzgömböt.”.

Forrás: David Ross, Angyalok, inspiráló tanítások, Alexandra Kiadó

 

 


 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Az összes rejtett állatot és arcot látod ezen a 144 éves képen?

Az összes rejtett állatot és arcot látod ezen a 144 éves képen?

Ezek a fejtörők nem csak, hogy gondolkodásra késztetnek, hanem tréningeznek is, hogy egyre  olajozottabb legyen az elménk és egyre élesebb. Amellett pedig, hogy milyen hasznosak, és még a szemünket is tornáztatják, még szórakoztatóak is!  Lássuk, hogy miként szerepelsz a mai kihíváson és meglátod-e az összes rejtett állatot és arcot ezen a 144 éves képen!

Tovább »
Madártoll-teszt - Mi a legfőbb feladatod jelen életszakaszodban?

Madártoll-teszt - Mi a legfőbb feladatod jelen életszakaszodban?

A tollak az egyensúly és a szabadság egyetemes szimbólumai. Ezért használta fel őket az a spanyol pszichológuscsoport, aki ezt a tesztet összeállította. Ha kiválasztod az általad szimpatikusnak vélt madártollat, akkor fény derül arra, hogy mi a legfontosabb feladatod életed jelen szakaszában. Ha kíváncsi vagy rá, akkor ne habozz, teszteld magad!

Tovább »
Min kell változtatnod ősszel, hogy boldogan zárd az évet? - A mágikus kulcsok megmondják!

Min kell változtatnod ősszel, hogy boldogan zárd az évet? - A mágikus kulcsok megmondják!

A kulcsok ősidők óta a jövendölések és rituálék eszközei. Mindegyik kulcs minket szimbolizál, azt az erőt, mellyel képesek vagyunk megváltoztatni a valóságot, és megnyitni más birodalmak kapuit. A régi kulcsok segítségével azonban a felsőbbrendű és bölcsebb lények iránymutatásait is kérhetjük. Válaszd ki azt a kulcsot, amely a legjobban vonz, és fedezd fel, milyen üzenethez nyit ajtót!

Tovább »

Kalkulátor

Álombiblia

Az álmoknak mindig üzenete van számunkra, ezért fontos, hogy meg is fejtsük, vajon mit jelent, mit akar tőlünk?

Még több kalkulátor »

Szakértők

Márton Andrea

Pedikűrös, lábelemző

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Márton Andrea

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép