GASZTRO

Normann-mártás

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

2 db mogyoróhagyma
4 dl halalaplé
30 g liszt
50 g vaj
1 tojás sárgája
2 evőkanál tejszín

 

Elkészítése:


1. Párolj meg 2 apróra vágott mogyoróhagymát vajban. Ezután adj hozzá 4 dl halalaplét, és főzd 15 percig alacsony lángon.

2. Közben zsírtalaníts egy kis merőkanállal. Készíts rántást 30 g lisztből és 50 g vajból egy kis lábasban, 2 perc alatt. Ezt követően öntsd a rántást a meleg halalplébe erőteljes kevergetés közben. Forrald körülbelül 1 percen át.

3. Adj hozzá evőkanál tejszínt, sót és borsot. Kóstold meg és fűszerezd. Végül önts 1 tojás sárgájának és 2 evőkanál tejszínnek a keverékét a gyöngyöző mártásba.

4. Ne hagyd felforrni. Csöpögtess bele egy kis citromlevet, és tálald forrón.

Tökéletes kísérője a posírozott vagy gőzben főzött halaknak, mint például a fekete tőkehalnak vagy a nyelvhalnak.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL