GASZTRO

Nantua-mártás

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

8 dl tej
60 g liszt
80 g vaj
600 g édesvízi rák
90 g tengeri só
1 fej vöröshagyma
1 db póréhagyma
1 zellerszár
5 dl fehérbor
4 db paradicsom
1 evőkanál sűrített paradicsom
1,5 dl konyak

 

Elkészítése:


1. Készíts besamelmártást 8 dl tejből, 60 g lisztből és 80 g vajból. Tedd félre.

2. Dobj 600 grammnyi édesvízi rákot 3 liter forró, sós vízbe 90 g sóval, hagyd benne 20 másodpercig, majd csepegtesd le azonnal.

3. Válaszd szét és törd nagyobb darabokra a farkukat és a mellrészüket. Süsd meg ezeket olajban 1 hagymával, 1 póréhagyma fehér részével és 1 zellerszárral.

4. Adj hozzá ezután 5 dl fehérbort és 4, vékony karikákra vágott paradicsomot. Főzd az egészet 15 percen keresztül.

5. Öntsd ezt a keveréket a besamellmártáshoz 1 evőkanál sűrített paradicsommal együtt, és főzzük tovább alacsony lángon 1 órán át.

6. Ezt követően szűrd le mártást, fűszerezd újra, tegyél bele néhány főtt és meghámozott rákfarkat és egy kevés konyakot. Locsold meg a hallal töltött kelttészta-tekercseket, és tegyed őket a sütőbe 30 percre.

Csukával töltött kelt tésztához kínálják, de csodás íze kísérője lehet számos más halételnek is.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL