Szabó Anna
Hozzávalók:4 dl halalplé
30 g liszt
50 g vaj
2 evőkanál torma
1 kávéskanál csípős mustár
2 evőkanál tejszín
1 tojássárgája
Citromlé
Só és bors
1. Forralj fel 4 dl halalaplét, majd hagyjuk főni alacsony lángon 15 percig. Közben zsírtalaníts egy kicsi merőkanállal.
2. Készíts rántást lassú tűzön 30 g lisztből és 50 g vajból, körülbelül 2 perc alatt, egy másik lábasban. Öntsük ezt a meleg hallevesbe erőteljes kevergetés közben. Hagyd forrni 1 percig, majd adj hozzá 4 evőkanál tejszínt, sót és borsot.
3. Kóstold meg, és ha szükséges, fűszerezd. Ezután adj hozzá 2 evőkanál tormát és 1 kávéskanál csípős mustárt. Befejezésképpen önts a gyöngyöző mártásba 2 evőkanál tejszínnel elkevert 1 tojássárgáját.
4. Ne hagyd többet felforrni. Csepegtess bele egy kis citromlevet, és tálald forrón.
Erős és nagyon különleges ízzel rendelkezik. Kínálhatod gőzben főzött halakhoz.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK