4 dl halalplé
30 g liszt
50 g vaj
2 evőkanál torma
1 kávéskanál csípős mustár
2 evőkanál tejszín
1 tojássárgája
Citromlé
Só és bors
1. Forralj fel 4 dl halalaplét, majd hagyjuk főni alacsony lángon 15 percig. Közben zsírtalaníts egy kicsi merőkanállal.
2. Készíts rántást lassú tűzön 30 g lisztből és 50 g vajból, körülbelül 2 perc alatt, egy másik lábasban. Öntsük ezt a meleg hallevesbe erőteljes kevergetés közben. Hagyd forrni 1 percig, majd adj hozzá 4 evőkanál tejszínt, sót és borsot.
3. Kóstold meg, és ha szükséges, fűszerezd. Ezután adj hozzá 2 evőkanál tormát és 1 kávéskanál csípős mustárt. Befejezésképpen önts a gyöngyöző mártásba 2 evőkanál tejszínnel elkevert 1 tojássárgáját.
4. Ne hagyd többet felforrni. Csepegtess bele egy kis citromlevet, és tálald forrón.
Erős és nagyon különleges ízzel rendelkezik. Kínálhatod gőzben főzött halakhoz.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK