300 g gomba (ideális fajta a csiperke)
2 db mogyoróhagyma
20 dkg zöldségkeverék (lehet fagyasztott is)
1 dl száraz fehérbor
4 dl halalaplé
30 g liszt
55 g vaj
4 evőkanál tejszín
Só és bors
1. Készítheted kisméretű és nagyon fehér gombákból is. Tisztíts és moss meg alaposan 300 g csiperkét, majd szeleteld vékony csíkokra.
2. Pucold meg és apríts fel 2 mogyoróhagymát. Melegíts fel 1 diónyi vajat egy lábasban, és párolj meg benne zöldségeket, időként megkeverve, körülbelül 4 perc alatt. Önts hozzá 1 dl száraz fehérbort.
3. Forrald 3 percen keresztül. Önts hozzá 4 dl halalaplét, és főzd kis lángon 20 percig. Főzd össze lassan egy másik lábasban 30 g lisztet és 50 g vajat 2 perc alatt.
4. Ezután öntsd ezt a rántást a meleg halalapléhez erőteljes kevergetés közben. Hagyd forrni 1 percig, majd tegyél bele 4 evőkanál tejszínt, sót és borsot. Kóstold meg, és ha szükséges, fűszerezd. Tálald forrón.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK