GASZTRO

Gombamártás

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

300 g gomba (ideális fajta a csiperke)
2 db mogyoróhagyma
20 dkg zöldségkeverék (lehet fagyasztott is)
1 dl száraz fehérbor
4 dl halalaplé
30 g liszt
55 g vaj
4 evőkanál tejszín
Só és bors

 

Elkészítése:

1. Készítheted kisméretű és nagyon fehér gombákból is. Tisztíts és moss meg alaposan 300 g csiperkét, majd szeleteld vékony csíkokra.

2. Pucold meg és apríts fel 2 mogyoróhagymát. Melegíts fel 1 diónyi vajat egy lábasban, és párolj meg benne zöldségeket, időként megkeverve, körülbelül 4 perc alatt. Önts hozzá 1 dl száraz fehérbort.

3. Forrald 3 percen keresztül. Önts hozzá 4 dl halalaplét, és főzd kis lángon 20 percig. Főzd össze lassan egy másik lábasban 30 g lisztet és 50 g vajat 2 perc alatt.

4. Ezután öntsd ezt a rántást a meleg halalapléhez erőteljes kevergetés közben. Hagyd forrni 1 percig, majd tegyél bele 4 evőkanál tejszínt, sót és borsot. Kóstold meg, és ha szükséges, fűszerezd. Tálald forrón.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL