Szabó Anna
Hozzávalók:300 g gomba (ideális fajta a csiperke)
2 db mogyoróhagyma
20 dkg zöldségkeverék (lehet fagyasztott is)
1 dl száraz fehérbor
4 dl halalaplé
30 g liszt
55 g vaj
4 evőkanál tejszín
Só és bors
1. Készítheted kisméretű és nagyon fehér gombákból is. Tisztíts és moss meg alaposan 300 g csiperkét, majd szeleteld vékony csíkokra.
2. Pucold meg és apríts fel 2 mogyoróhagymát. Melegíts fel 1 diónyi vajat egy lábasban, és párolj meg benne zöldségeket, időként megkeverve, körülbelül 4 perc alatt. Önts hozzá 1 dl száraz fehérbort.
3. Forrald 3 percen keresztül. Önts hozzá 4 dl halalaplét, és főzd kis lángon 20 percig. Főzd össze lassan egy másik lábasban 30 g lisztet és 50 g vajat 2 perc alatt.
4. Ezután öntsd ezt a rántást a meleg halalapléhez erőteljes kevergetés közben. Hagyd forrni 1 percig, majd tegyél bele 4 evőkanál tejszínt, sót és borsot. Kóstold meg, és ha szükséges, fűszerezd. Tálald forrón.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK