GASZTRO

Almamártás

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
3 darab alma (ideális fajta a ranett)
3 dl borjúalaplé (helyettesítheted másféle alaplével)
1 evőkanál méz
0,5 dl citromlé
Só, bors, őrölt fahéj
5 g vaj

 

Elkészítése:

1. 3 dl mártáshoz pucolj meg 1 fej hagymát. Hámozz meg és magozz ki 3 (ranett)almát. Vágd őket vékony szeletekre, és párold őket fedő alatt vajban 30 percen keresztül.

2. Ezután adj hozzá 3 dl borjúalaplét, 1 evőkanál mézet, 0,5 dl citromlevet, sót, borsot és 4 csipetnyi őrölt fahéjat. Főzd 20 percen át, majd pépesítsd az egészet egy mixerben.

3. Fűszerezd újra, adj hozzá 1 diónyi vajat és, amennyiben szükséges, egy kevés húsleveset is, ha a mártás túl sűrű.

4. Tálald forrón a sertéssülttel, ami nagyon jól kiegészíthető ezzel az édes-savanyú mártással.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL