Szabó Anna
Hozzávalók:1 fej vöröshagyma
3 darab alma (ideális fajta a ranett)
3 dl borjúalaplé (helyettesítheted másféle alaplével)
1 evőkanál méz
0,5 dl citromlé
Só, bors, őrölt fahéj
5 g vaj
1. 3 dl mártáshoz pucolj meg 1 fej hagymát. Hámozz meg és magozz ki 3 (ranett)almát. Vágd őket vékony szeletekre, és párold őket fedő alatt vajban 30 percen keresztül.
2. Ezután adj hozzá 3 dl borjúalaplét, 1 evőkanál mézet, 0,5 dl citromlevet, sót, borsot és 4 csipetnyi őrölt fahéjat. Főzd 20 percen át, majd pépesítsd az egészet egy mixerben.
3. Fűszerezd újra, adj hozzá 1 diónyi vajat és, amennyiben szükséges, egy kevés húsleveset is, ha a mártás túl sűrű.
4. Tálald forrón a sertéssülttel, ami nagyon jól kiegészíthető ezzel az édes-savanyú mártással.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK