1 fej vöröshagyma
3 darab alma (ideális fajta a ranett)
3 dl borjúalaplé (helyettesítheted másféle alaplével)
1 evőkanál méz
0,5 dl citromlé
Só, bors, őrölt fahéj
5 g vaj
1. 3 dl mártáshoz pucolj meg 1 fej hagymát. Hámozz meg és magozz ki 3 (ranett)almát. Vágd őket vékony szeletekre, és párold őket fedő alatt vajban 30 percen keresztül.
2. Ezután adj hozzá 3 dl borjúalaplét, 1 evőkanál mézet, 0,5 dl citromlevet, sót, borsot és 4 csipetnyi őrölt fahéjat. Főzd 20 percen át, majd pépesítsd az egészet egy mixerben.
3. Fűszerezd újra, adj hozzá 1 diónyi vajat és, amennyiben szükséges, egy kevés húsleveset is, ha a mártás túl sűrű.
4. Tálald forrón a sertéssülttel, ami nagyon jól kiegészíthető ezzel az édes-savanyú mártással.
OLVASS TOVÁBB!
5 tipp, hogyan válassz burkolatot a különböző helyiségekbe
Burkolatot választani elsőre nem is tűnik nehéznek. Bemész a boltba, tetszik valami, és kész meg is rendeled. Aztán viszont jönnek a ké...
GASZTROÍgy lesz a rendelt ebéd nemcsak gyors, de jó is
A rohanós hétköznapokon nincs mindig idő főzni, de ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondanunk a friss, egészséges és finom falatokról...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK