KÖZÉRZET

Gyógyítsd magad pránával!

Szerző:
Szabó Anna
A prána nem más, mint az univerzumot átható életerő, mely nélkül nem léteznénk. Ha zavar támad áramlásában, akkor ütik fel fejüket szervezetedben a betegségek.


"Ennek a szívnek öt isteni nyílása van. Keleti nyílása a belélegzés, a szem, a Nap. Ezek felé a tündöklésben és az ételben kell szentelődni. Tündökletes és ételevő lesz, ki tudja ezt. Déli nyílása a szétlélegzés, a fül, a Hold. Ezek felé a szentségben és a szépségben kell szentelődni. Szent lesz és szépséges, ki tudja ezt. Nyugati nyílása a kilélegzés, a szó, a Tűz. Ezek felé a tanítványságban és az életben kell szentelődni. Tanítványai lesznek, ételevő lesz, ki tudja ezt. Északi nyílása az összelélegzés, az ész, a Gomolygó. Ezek felé a dicsőségben és a hajnalhasadásban kell szentelődni. Dicső és hajnalhasadó lesz, ki tudja ezt. Felső nyílása a fellélegzés, a bőr, a szél, az űr. Ezek felé az erdőben és a hatalomban kell szentelődni. Erős lesz és hatalmas, ki tudja ezt. Ez a Hatalmas öt szolgája, ez a mennyei lét öt kapuőre. Ki tudja a Hatalmas öt szolgáját és a mennyei lét öt kapuőrét, annak családjában hős születik. Mennyei létbe jut, aki tudja a Hatalmas öt szolgáját és a mennyei lét öt kapuőrét. És az a fény, ami ott ragyog az Ég fölött, mindenek fölött, mindenek magasán, a legfőbb a világban, az bizony egy az emberben ragyogó fénnyel. Megszemlélni így kell: Mikor az ember ezt megérzi, testét meleg önti el. Meghallani úgy lehet, hogy az ember fülét befogja, és olyat hall, mint az égő tűz ropogása. Megszemlélésének, meghallásának így kell szentelődni. Észreveszik és meghallgatják azt, ki tudja ezt, ki tudja ezt."
Cshándógja-upanisad III/13

 

A nyugati világba ez a technika egy német származású mester révén került be, aki azt megelőzően 16 éven át tanulta Tibetben a gyógyítás eme módját. Hazánkban, a módszer 1992-es megismerése óta eddig ötvenezren kaptak beavatást. Mégis nagyon kevesen ismerik és értik, min is alapul ez a módszer.

 

Éltet, átjár, összekapcsolódik

Minden keleti nyelvnek meg van a maga szava az egész világegyetemet átjáró energiára. A szankszrit prána szószerinti jelentése: életerő, energia. Ez tulajdonképpen a mindent átható erőteljes energiát, a minden síkon ható, életfolyamatokat támogató, abszolút és univerzális erőt jelzi. Használata pedig a tudati szintek közötti harmóniához vezet. De sokszor hallhattad a téma kapcsán a pránandi kifejezést is, melyben a nadi jelentése: ér, cső, csatorna, folyam. Ebből következően a pránandit életenergia csatornának fordítható. Ám hiába a szavak értelmezése a prána ennél sokkalta összetettebb fogalom.

Öntudatlanul vesszük magunkhoz létezésünk minden pillanatában a pránát, átalakítva a levegő, a napfény és föld energiáit. Csakráinkon – ezeken a láthatatlan energiaközpontjainkon keresztül – jut el testünkbe, mely finom rezgésekké alakítja át, és áramoltatja a nadikon keresztül. A nadik sűrűbben szövik át a testet, mint az érhálózatunk és szintén nem láthatók szabad szemmel, és nem párosíthatók össze idegekkel vagy erekkel. Állandó, meg nem szűnő mozgásban, áramlásban vannak, és mivel egymáshoz szorosan kapcsolódnak energiaközpontokat hoznak létre szerte az univerzumban.

 

Tisztulás a blokkok megszüntetésével

Hasonlóan más keleti, holisztikus gyógymódokhoz a pránandi is azon alapul, hogy ennek az energiának akadálytalanul kell áramolnia a teljességhez. Azonban, ha valamilyen szinten problémánk adódik – legyen az például helytelen életmód vagy lelki válság miatt – és hosszabb ideig fenn áll, energetikai blokkok jönnek létre, melyek idővel betegség kialakulásához vezetnek.

 

Végig a csakrákon át

A gyógymód három fő nadit különböztet meg, amelyből több oldalág nyúlik ki behálózva egész testünket. Az első, a főnadi a gerincoszlop mentén, a gát tájékáról indul felfelé, a torok csakránál kettéválik. A második és a harmadik a gerinc két oldalán, pontosan öt ponton fut át a főnadin. E találkozási pontok alkotják tulajdonképpen a második-ötödik csakrákat, melyekből a pránanadik ágaznak ki és áramoltatják a pránát a test minden részébe.

Ha a nadikon keresztül halad a gyógyító energia, megtisztítja az egész embert a méreg- és salakanyagoktól testi és lelki értelemben egyaránt. Nem lehet elérni a szellemi felszabadultságot és a tisztulást a nadi tisztátalanságát. A gyógyítás célja a nadik megtisztítása, az emberi test minden síkjának, struktúrájának energiával való megtöltése. Amikor megtalálod önmagad, visszaáll a harmónia, végül eljutsz a kozmikus teljességig.

A végső cél a harmónia

Összességében a kozmikus teljességhez való eljutásának leírása sokkal könnyebb, mint a véghez vitele. Mivel ehhez az kellene, hogy helyes életmóddal és tudással éld életedet. Ne mérgezd tested és lelked kavargó, csapongó gondolatokkal, mert azok megakadályoznak a magasabb fizikai és szellemi sík eléréséhez. Ha ezt rendezni tudod, akkor jön létre a harmónia és a nyugalom, csak így adhatsz megfelelő választ életed kérdéseire, így tudsz különbséget tenni anyagi és szellemi világ, lényeges és lényegtelen között.

A pránandi hatása támogat minden életfolyamatot, az összes síkon, valamint az egyén személyes fejlődését is. Így pozitívan befolyásolja a fájdalom, a harag, a félelem, a méreg, a depresszió, az aggodalom és a kétségek között élő levert emberek gyógyulását. Ebből következően serkenti a kreativitást, a teljesítőképességet, az önmegismerést, és a könnyebb beilleszkedést, ezeken keresztül pedig pozitív irányba tereli az emberekhez való viszonyulásunkat.

 

Öngyógyító segítség

Először felmérik aurád állapotát, majd megtisztítják azokat a területeket, amelyeknél zavar keletkezett, végezetül friss energiával látják el őket. Tested és lelked gyógyításához Te magad kellesz, a külső segítség tulajdonképpen csak egyfajta útmutatás. A módszert több lépésben sajátíthatod el a saját tempódban. Mindig tudod, milyen ütemben fejlődsz, hiszen csak addig a lépcsőig jutsz el, amelynek a befogadására készen állsz. Fokozatonként haladsz előre, minden fokozatnál külön beavatási szertartásban részesülsz.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL