FOGYÓKÚRA

Napi 7x ehetsz, mégis fogysz

Szerző:
Szabó Anna
Furcsának tűnhet, de a naponta hétszeri étkezés felgyorsítja a szervezet anyagcseréjét, és így felgyorsul a zsírégetés is. A diéta a sok zöldségfogyasztásra épül, és a növényevő állatok életmódját veszi alapul, akik gyakran, de keveset esznek.

 

Ez a diéta sok időt vesz igénybe, hiszen hét adag ételt kell előkészíteni és elfogyasztani minden nap. Ezzel a diétás étkezéssel szisztematikus fogyást lehet elérni, éppen ezért nagyon fontos a rendszeresség betartása. Gyakran nem is a kalóriamennyiség miatt, hanem az összevissza étkezéstől hízik az ember.


A diéta lényege


A diéta tehát a gyakori kis étkezésekre épül. Ez annyit tesz, hogy a soknak tűnő étkezés ellenére a napi kalória bevitel nem haladja meg az 1300-1400 kalóriát. A kiegészítő étkezések alkalmával elsősorban zöldséget és gyümölcsöt lehet fogyasztani. A reggeli általában 200 kalóriát, a kiegészítő falatok 100-at, az ebéd 300-at, a vacsora 400 kalóriát tartalmaz. Így jön ki átlagban az 1200-1400 kalória egy napra.


Minta étrend

1. nap


Reggeli
Zöldséges túrókrém
12 szem retket mossunk meg, és vágjuk apró kockákra. Alaposan sózzuk meg, és hagyjuk állni öt percig. Hogyha levet engedett, keverjünk hozzá 20 dkg túrót. Kenjünk meg a túrókrémmel 1 db teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítóst. Fogyasszunk hozzá gyógyteát.

Tízórai
1 banán

Ebéd
Narancsos ráksaláta
15 dkg garnélarákot szűrőben mossunk meg. 2 paradicsomot karikázzunk fel, 1 narancsot szedjünk gerezdekre, 10 dkg csiperkegombát tisztítsunk meg, és vékonyan szeleteljük fel. 1 pohár joghurtba keverjünk bele 1 kávéskanál citromlevet, 2 evőkanál bort, és folyékony édesítőszert. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük a hozzávalókra.

Uzsonna
2,5 dkg diákcsemege

Vacsora
Natúr karfiol tejföllel
30 dkg karfiolt szedjünk rózsáira és vegetával ízesített vízben 15 percig főzzük. 1 keményre főtt tojást aprítsunk kockákra, majd 3 dkg vajat forrósítsunk fel serpenyőben, és pirítsunk meg 2 evőkanál zsemlemorzsát. Adjuk hozzá a tojást, sózzuk, borsozzuk és ízesítsük szerecsendióval. A karfiolt szedjük tányérra és szórjuk meg a tojásos zsemlemorzsa keverékkel, majd egy-egy kiskanál tejföllel.

2. nap


Reggeli
Joghurt gabonaszemekkel
Előző nap áztassunk be vízbe 2 evőkanál búzamagot. Reggel vágjunk apró kockára 2 szem aszalt sárgabarackot, fél almát, 1-2 kivit. 1 pohár natúr joghurthoz adjuk hozzá a búzamagot és a gyümölcsöket. Fogyasszunk hozzá gyógyteát.

Tízórai
2 narancs

Ebéd
Zöldséges tofu
10 dkg tofut vágjunk apró kockákra, majd 2 kávéskanál olíva olajon süssük át. 1 nagy kaliforniai paprikát mossunk meg, vágjuk csíkokra, adjuk a tofuhoz és pároljuk 5 percig együtt. A paprikás tofuhoz adjunk 2 evőkanál szójaszószt, 1 evőkanál almaecetet, és sózzuk meg. Vegyük le a tűzről, és paradicsomkarikákkal körberakott tányérra szedjük.

Uzsonna
1 pohár gyümölcsjoghurt

Vacsora
Grillcsirke zöldborsó körettel.


3. nap


Reggeli
Toast fűszeres vajjal
2 szelet teljes kiőrlésű kenyeret pirítsunk meg. Kenjük meg margarinnal, majd szórjuk meg őrölt fűszerekkel, mint kömény, pirospaprika. Fogyasszunk hozzá gyógyteát.

Tízórai
10 dkg pulykasonka

Ebéd
Feta sajtos paprikás spagetti
15 dkg kaliforniai paprikát vágjunk apró kockákra, és negyed fej salátát tépkedjünk kis darabokra. Főzzünk ki 10 dkg durumspagettit. Miután leszűrtük, öntsük rá a paprikát és a salátát, és 5 dkg felkockázott feta sajtot. Fél pohár natúr joghortrot keverjünk ki egy kávéskanál mustárral, csipetnyi sóval és édesítőszerrel. Fűszerezzük borssal és kevés kakukkfűvel. Öntsük a tésztára.

Uzsonna
5 dkg zsírszegény sajt

Vacsora
Gombás tojásrántotta
1 fejj vöröshagymát apróra vágva, pároljunk üvegesre kevés vajon. 10 dkg megtisztított csiperkegombát szeleteljünk fel és adjuk a hagymához. Süssük pár percig, és ízesítsük sóval, borssal, vegyes zöldfűszerekkel. 2 tojást keverjünk ki, és öntsük a gombához. Miután átsült, melegen tálaljuk.

 


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL