2 evőkanál olívaolaj
180 g spenót
2 gerezd fokhagyma felaprítva
250 g gomba, felaprítva
400 g aprított paradicsom
1 marék bazsalikom
300 g lasagnelap
2 ml tejszín
100 g Cheddar sajt
½ teáskanál reszelt szerecsendió
Só és frissen őrölt fekete bors
1. Melegítsd elő a sütőt 200 ºC-ra (gázsütőn 6. fokozat). Forrósíts fel egy evőkanál olajat egy nagy serpenyőben, majd add hozzá a fokhagymát, a spenótot és kezdd el sütni, egészen addig, míg a spenót meg nem fonnyad. Majd húzd le a tűzhelyről, és fűszerezd meg.
2. A maradék olajat tedd egy másik serpenyőbe, majd süsd benne barnára a gombát.
3. Keverd hozzá a megmaradt fokhagymát, hevítsd fel, majd add hozzá a paradicsomot, és forrald fel az egészet, hogy összeérjenek az ízek.
4. Fűszerezd szerecsendióval és borssal a tejszínt, majd sózd és keverd jól össze.
5. Egy hőálló edénynek az aljára tegyél egy sor lasagnét, majd fűszeres tejszín egyharmadát, erre egy sor gombakeveréket. Teríts rá még egy sor lasagnét, erre a fűszeres tejszínt, majd a spenótot és a sajt egy harmadát. Ismételd meg ezeket a rétegeket még egyszer.
6. A tetejét a megmaradt fűszeres tejszínnel kend meg, majd tedd be az előmelegített sütőbe 25-30 percre, míg a teteje aranybarna nem lesz.
OLVASS TOVÁBB!
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROA rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Miért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
GASZTROVeszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK