GASZTRO

Lasagne bolognese

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

500 g darált sertés- vagy marhahús
400 g felkockázott paradicsom
1 csomag lasagne száraztészta
50 g parmezán
175 ml vörösbor
3 evőkanál paradicsom-püré
1 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma, felaprítva
1 gerezd fokhagyma, szétnyomva
1 sárgarépa, felkockázva
Csipetnyi cukor
5-6 bazsalikomlevél
Só és bors
A mártáshoz:
25 g vaj
25 g sima liszt
500 ml tej
1 babérlevél

 

Elkészítése:

1. Melegítsd elő a sütőt 200 ºC-ra. Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd süsd meg benne a vörös és a fokhagymát, kb. 5 perc alatt.

2. Dobd rá a darált húst, és süsd át a fokhagymás alapon. Öntsd bele a bort, és forrald tovább, míg az alkohol el nem fő belőle.

3. A paradicsom, a paradicsompüré, a cukor és a bazsalikom hozzáadásával főzd tovább, míg a hús meg nem puhul teljesen és az ízek össze nem érnek. Ez kb. 20 percet vesz igénybe.

4. Készítsd el a besamel mártást: egy edényben olvaszd fel a vajat, add hozzá a lisztet, és a tejet, majd folyamatos kevergetés mellett, lassú tűzön forrald fel. Add hozzá a babérlevelet, és tedd félre a tűzről lefedve.

5. A lasagne lapokat helyezd egy lapos hőálló edénybe, majd tegyél rá a húsos keverékből, helyezz rá felkarikázott mozzarellát, végül öntsd le a vajas-lisztes mártással. Ezt folytasd addig, míg a hozzávalók elfogynak.

6. Végezetül hintsd meg a parmezán sajttal, és 190 ºC-ra (5. fokozat gázsütőn) előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL