500 g darált sertés- vagy marhahús
400 g felkockázott paradicsom
1 csomag lasagne száraztészta
50 g parmezán
175 ml vörösbor
3 evőkanál paradicsom-püré
1 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma, felaprítva
1 gerezd fokhagyma, szétnyomva
1 sárgarépa, felkockázva
Csipetnyi cukor
5-6 bazsalikomlevél
Só és bors
A mártáshoz:
25 g vaj
25 g sima liszt
500 ml tej
1 babérlevél
1. Melegítsd elő a sütőt 200 ºC-ra. Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd süsd meg benne a vörös és a fokhagymát, kb. 5 perc alatt.
2. Dobd rá a darált húst, és süsd át a fokhagymás alapon. Öntsd bele a bort, és forrald tovább, míg az alkohol el nem fő belőle.
3. A paradicsom, a paradicsompüré, a cukor és a bazsalikom hozzáadásával főzd tovább, míg a hús meg nem puhul teljesen és az ízek össze nem érnek. Ez kb. 20 percet vesz igénybe.
4. Készítsd el a besamel mártást: egy edényben olvaszd fel a vajat, add hozzá a lisztet, és a tejet, majd folyamatos kevergetés mellett, lassú tűzön forrald fel. Add hozzá a babérlevelet, és tedd félre a tűzről lefedve.
5. A lasagne lapokat helyezd egy lapos hőálló edénybe, majd tegyél rá a húsos keverékből, helyezz rá felkarikázott mozzarellát, végül öntsd le a vajas-lisztes mártással. Ezt folytasd addig, míg a hozzávalók elfogynak.
6. Végezetül hintsd meg a parmezán sajttal, és 190 ºC-ra (5. fokozat gázsütőn) előmelegített sütőben süsd aranybarnára.
OLVASS TOVÁBB!
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROA rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Miért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
GASZTROVeszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK