3 tojás fehérje
250 g ricotta
250 ml tej
50 g parmezán
½ evőkanál szerecsendió
300 g darált sovány marhahús
1 fej vöröshagyma
1 kisebb répa
1 zellerszár
1 evőkanál paradicsompüré
400 g darabolt paradicsom
3 evőkanál vörösbor
½ evőkanál oregánó
1 babérlevél
9 lap lasagne száraztészta
3 darab sült és meghámozott paprika
1. Melegítsd elő a sütőt 190 ºC-ra, gázsütő 5. fokozat. A ricottát és a tojásfehérjéket keverd össze, majd add hozzá a 200 ml tejet, majd a parmezán felét és a szerecsendiót, majd fűszerezd és alacsony hőfokon melegítsd tovább fedő alatt.
2. Tedd mérsékelten meleg serpenyőbe a marhahúst, majd a hagymát, a sárgarépát és a zellert, amíg a marha meg nem barnul. Add hozzá a tej második felét, majd párold két percig együtt.
3. Add hozzá a paradicsompürét és főzd tovább két percig. Keverd bele az aprított paradicsomot, a vörösbort, az oregánót és a babérlevelet. Forrald fel, majd fedd le, és párold együtt 40 percen keresztül.
4. Egy 25x20 cm-es hőálló edénybe kezdd el rétegezni az elkészült sorokat: tegyél le egy sor lasagnét, majd terítsd be egy sor ricottás keverékkel, rendezd el rajta a sült paprikát, majd a húsos mártást, majd jöhet egy újabb réteg lasagne. És így tovább míg el nem fogynak a hozzávalók.
5. Végül a tetejét hintsd meg a parmezán maradékával. Süsd kb. 30 percig, ameddig a teteje aranybarna nem lesz.
OLVASS TOVÁBB!
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROA rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Miért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
GASZTROVeszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK