25 g vaj
25 g liszt
425 ml fölözött tej
85 g Cheddar sajt, reszelve
Feketebors
225 g kicsi brokkoli rózsák
2x400 g félkész ratatouille*
Lasagne tésztalapok
1. A vajat, a lisztet és a tejet tedd egy serpenyőbe, majd forrald fel, amíg a folyamatos keverés mellett felforr, és ki nem simul. Majd add hozzá a borsot, és a sajt felét.
2. Egy másik serpenyőben kezd el főzni a brokkolit kevés vízzel, majd ha forr a, akkor add hozzá a ratatoillet, majd forrald fel újból és fedd le. Főzd készre ezt a keveréket (kb. 5 percet vesz igénybe). Ha kész öntsd le róla a vizet.
3. A lasagne lapokat helyezd egy lapos hőálló edénybe, majd tegyél rá a zöldséges keverékből, végül öntsd le a vajas-lisztes mártással. Ezt folytasd addig, míg a hozzávalók elfogynak.
4. Végezetül hintsd meg a maradék sajttal, és 190 ºC-ra (5. fokozat gázsütőn) előmelegített sütőben süsd aranybarnára.
*ratatouille:
A ratatouille-t szokás francia lecsónak is nevezni. Annak ellenére, hogy sokkal inkább a cukkini és a padlizsán jelenti az alapját, de kétségtelen, van benne paradicsom, paprika és hagyma is. Gyanítható, hogy a francia háztartásokban ez is az ahány ház, annyi recept alapon készül.
OLVASS TOVÁBB!
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROA rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Miért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
GASZTROVeszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK