Szabó Anna
Hozzávalók:1 ¼ csésze finomra tört csokoládés keksz
2/3 csésze lágy vaj két részre osztva
1 ½ csésze porcukor
1 evőkanál tej
1 ½ teáskanál reszelt narancshéj
½ teáskanál citromhéj
½ teáskanál őrölt vanília
¼ csésze csokoládédarabka megolvasztva
1. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a kekszmorzsát a vaj felével. Nyomkodjuk 23x23 cm-es sütőedény aljába, majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy megkeményedjen. (A tepsit nem kell kikenni!)
2. Kis tálkában keverjük össze a porcukrot, a maradék vajat, a tejet, a narancshéjat, a citromhéjat és a vaníliát. Gépi habverővel közepes fokozaton keverjük könnyű, habos állagúra, a tálka oldaláról közben szedjük le az odatapadt krémet. Kenjük a tésztára.
3. Locsoljuk rá az olvasztott csokoládét. Tegyük hűtőszekrénybe, hogy megszilárduljon; kb. 2 órára. Vágjuk kockákra. A maradékot hűtőszekrényben tároljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK