1 ¼ csésze finomra tört csokoládés keksz
2/3 csésze lágy vaj két részre osztva
1 ½ csésze porcukor
1 evőkanál tej
1 ½ teáskanál reszelt narancshéj
½ teáskanál citromhéj
½ teáskanál őrölt vanília
¼ csésze csokoládédarabka megolvasztva
1. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a kekszmorzsát a vaj felével. Nyomkodjuk 23x23 cm-es sütőedény aljába, majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy megkeményedjen. (A tepsit nem kell kikenni!)
2. Kis tálkában keverjük össze a porcukrot, a maradék vajat, a tejet, a narancshéjat, a citromhéjat és a vaníliát. Gépi habverővel közepes fokozaton keverjük könnyű, habos állagúra, a tálka oldaláról közben szedjük le az odatapadt krémet. Kenjük a tésztára.
3. Locsoljuk rá az olvasztott csokoládét. Tegyük hűtőszekrénybe, hogy megszilárduljon; kb. 2 órára. Vágjuk kockákra. A maradékot hűtőszekrényben tároljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK