GASZTRO

Csokoládés-mogyoróvajas kocka

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

2 csésze mogyoróvaj két részre osztva
¾ csésze lágy vaj
2 csésze porcukor két részre osztva
3 csésze kekszmorzsa
2 csésze (35 dkg) félédes csokoládédarabka két részre osztva

 

Elkészítése:

1. Keverjünk krémesre 1 ¼ csésze mogyoróvajat a vajjal egy nagy keverőtálban. Fokozatosan keverjünk hozzá 1 csésze porcukrot. Kézzel vagy fakanállal dolgozzuk el benne a maradék porcukrot, a kekszmorzsát és ½ csésze csokoládét. Egyenletesen nyomkodjuk az előkészített edénybe, majd simítsuk le a tetejét egy spatulával.

2. Olvasszuk meg folyamatos kevergetés mellett a maradék mogyoróvajat és a csokoládét egy közepes méretű, vastag falú lábosban, a lehető legkisebb lángon. Keverjük simára, majd öntsük az edénybe. Tegyük hűtőszekrénybe legalább 1 órára, vagy amíg a csokoládé megszilárdul; majd szeleteljük fel. Hűtőszekrényben tároljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL