4 csésze megpirított puffasztott rizs
1 1/3 csésze színes csokoládédrazsé
4 csésze apró mályvacukor
½ csésze krémes mogyoróvaj
¼ csésze vaj vagy margarin
¼ teáskanál só
1. Vékonyan kikent tepsiben keverjük össze a rizst és a csokoládédrazsét. Vastag falú lábosban, kis láng fölött melegítsük a mályvacukrot, a mogyoróvajat és a sót, míg sima lesz; közben időnként keverjük meg.
2. Öntsük a rizses keverékre, és rázzuk össze. Bevajazott ujjakkal óvatosan formáljunk belőle 3-4 cm-es golyókat, majd tegyük zsírpapírra és hagyjuk hűlni, amíg megkeményednek. Jól záródó edényben tároljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK