4 csésze megpirított puffasztott rizs
1 1/3 csésze színes csokoládédrazsé
4 csésze apró mályvacukor
½ csésze krémes mogyoróvaj
¼ csésze vaj vagy margarin
¼ teáskanál só
1. Vékonyan kikent tepsiben keverjük össze a rizst és a csokoládédrazsét. Vastag falú lábosban, kis láng fölött melegítsük a mályvacukrot, a mogyoróvajat és a sót, míg sima lesz; közben időnként keverjük meg.
2. Öntsük a rizses keverékre, és rázzuk össze. Bevajazott ujjakkal óvatosan formáljunk belőle 3-4 cm-es golyókat, majd tegyük zsírpapírra és hagyjuk hűlni, amíg megkeményednek. Jól záródó edényben tároljuk.
OLVASS TOVÁBB!
5 tipp, hogyan válassz burkolatot a különböző helyiségekbe
Burkolatot választani elsőre nem is tűnik nehéznek. Bemész a boltba, tetszik valami, és kész meg is rendeled. Aztán viszont jönnek a ké...
GASZTROÍgy lesz a rendelt ebéd nemcsak gyors, de jó is
A rohanós hétköznapokon nincs mindig idő főzni, de ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondanunk a friss, egészséges és finom falatokról...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK