1 csésze tejkaramella
½ csésze világos kukoricaszirup
½ csésze mogyoróvaj
½ csésze cukor
2 ½ csésze tojásos metélt
2 csésze kukoricapehely kissé összetörve
Zselés cukorka
1. Nagy, mikrózható tálban keverjük össze a karamellát, a kukoricaszirupot, a mogyoróvajat és a cukrot. Mikrohullámú sütőben magas fokozaton (100%) melegítsük 1-1,5 percig, vagy amíg megolvad és simára lehet keverni; közben félpercenként keverjük meg.
2. Egyenletesen keverjük bele a tésztát és a kukoricapelyhet. Szűk ¼ csészényi adagokból formáljunk golyókat, majd nyomjuk be a közepüket, hogy fészek alakot kapjunk.
3. Tegyük zsírpapírra, és hagyjuk megkeményedni, majd rakjunk a fészkekbe 3-3 szem drazsét.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK