Szabó Anna
Hozzávalók:2 ív fehér zselatin
150 g főző csokoládé (vagy tortabevonó)
4 tojássárgája
50 g porcukor
3 evőkanál kávészirup
3 teáskanál instant kávépor
2 evőkanál rum
250 ml tejszín
Cukor
4 vérnarancs
20 g méz
1 teáskanál pisztácia
1 teáskanál egész kávészem
1. Áztasd be 10 percre a zselatinlapokat. Durván darabold fel a főző csokoládét, majd gőz fölött olvaszd meg egy nagyobb edényben.
2. A tojássárgáját porcukorral, rummal, kávésziruppal és kávéporral kézi robotgéppel keverd el jó alaposan, majd lassan add hozzá a főzőcsokoládéhoz (még mindig a gőz fölött). Keverd addig, míg krémes lesz a masszád.
3. Add hozzá a felolvasztott zselatin lapokat, és óvatos mozdulatokkal keverd össze. A krémet egy csipetnyi cukorral töltsd üvegpoharakba.
4. A vérnarancsokról kés segítségével hámozd le a héját egészen a fehér részt is eltávolítva, és filézd ki – vagyis ahol látszódnak a cikkelyeket elválasztó burkok, annak mentén vágd ki a gyümölcs húsát. A 100 ml gyümölcslével a mézzel készíts szirupot, majd add hozzá a gyümölcsfiléket.
5. A pisztáciát és a kávészemeket forró, zsiradékmentes serpenyőben pirítsd meg. Majd egy kés, vagy vágódeszka segítségével törd durvára.
6. Tálaláskor a krémre tegyél pár gyümölcscikkelyt, majd szórd meg a durvára tört magokkal.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK