GASZTRO

Túrós-vérnarancsos torta

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

2 db vérnarancs
3 tojás
150 g alacsony zsírtartalmú tehéntúró
1 csomag vaníliás cukor
50 g cukor
30 g vaníliás pudingpor
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál citromlé
1 csomag leveles tészta
20 g vaj
1 evőkanál porcukor

 

Elkészítése:

1. A vérnarancsokról kés segítségével hámozd le a héját egészen a fehér részt is eltávolítva, és filézd ki – vagyis ahol látszódnak a cikkelyeket elválasztó burkok, annak mentén vágd ki a gyümölcs húsát. Majd tedd félre, lehetőleg egy nagyobb szitára.

2. A tojásokat vedd ketté. A tojásfehérjét verd fel kemény habbá. A tojás sárgáját aludttejjel, vaníliás cukorral, cukorral, pudingporral a citromhéjjal és –lével keverd simára.

3. A tésztalapokat (40x18 cm-es nagyságra felvágva) helyezd, a lapokat is kivajazva, egy kivajazott téglalap tortaformába (34x10 cm). A tészta széleit hajtogasd fel egészen a forma tetejéig.

4. A krémmel töltsd meg a tésztával kibélelt formát, oszlasd el egyenletesen, majd a tetejére helyezd el egymás mellé a vérnarancs filéket.

5. 180 C-ra előmelegített sütőben süsd 20 percig, az első 5 perc után késsel lazítsd fel oldalt a tésztalapokat a formában. Ha kész tedd félre hűlni, majd hintsd meg porcukorral.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL