SZÓRAKOZÁS

Régi-új idők szelek szárnyán

Szerző:
Szabó Anna
Újra életre kel a régi sí ház a Normafán. Normafa… régi és új idők megunhatatlan, randevúk, sportesemények, közös családi hétvégék felejthetetlen helyszíne.

 

„Normafa,
Hajdanidőn itt lengett lombod a szélben,
Ünnepi hegymászók víg dala szállt körülötted,
Normafa,
Majdanidőn lombod közt éled az ének,
Győzve sivár közönyön, győzve dühös viharon.„

Devecseri Gábor

 

Egy hely, ahol a monda szerint egy bükkfa Mátyás király születésekor sarjadt. Itt úgy érezhetjük magunkat, mintha meseországban járnánk, hiszen kis távolságon belül bejárhatjuk a Csillag és Harang völgyet, valamint a Tündér hegyet is.

Itt, ebben a nosztalgikus és nagy múlttal rendelkező gyönyörű tájon bújik meg a közel 100 éves sí ház, mely műemlék falai közt az aktív sport és kulturális központ régi hangulata most újra feléledt. A Normakert Vendéglő névre keresztelt patinás épület a békebeli időket idéző hangulatával vonzó célpont lehet a kirándulásban megfáradtaknak.

Az átalakításnak köszönhetően megújult külsővel, hangulatos belső terekkel, romantikus kerthelyiséggel, nagymamánk szájíze szerint elkészített ételekkel és széles italválasztékkal várja az idelátogató vendégeket.

Az ódon falakon belül kialakításra került egy 25 férőhelyes presszó, mely félköríves terével, boltíves ablakaival kiváló helyszín egy kiadós reggeli elfogyasztásához, délutáni kávézáshoz vagy akár egy meghitt esti italozáshoz is. Síléces, túrabotos dekorációjával, retro étel és italkínálatával a túrázás fénykorának állít emléket.

A másik teremben egy 35 fő befogadására alkalmas kisvendéglő kapott helyet. Patinás cserépkályhával, hangulatos berendezéseivel és kiegészítőivel családias, nagypolgári érzéseket idéz. Konyhája az adott korszak jellegzetes már-már elfeledett ízeit kínálja az adott szezonnak megfelelően, kivételes gondossággal elkészítve.

Az épület előtti nyitott terasz a forgalmas hétvégék kirándulóinak biztosít napfürdős kikapcsolódást, akik frissen sült kolbász, kürtős kalács vagy akár egy csésze forró tea társaságában pihenhetik ki a sétányon tett kirándulás fáradalmait.

A 250 fő befogadására alkalmas kerthelyiség romantikus esküvők, családi és céges rendezvények ideális helyszíne, melynek megnyitása 2010 tavaszán várható.

Érdemes ellátogatni, megpihenni, kipróbálni és élvezni mindazt a kényelmet és melegséget, amit a Normakert Vendéglő nyújt az ide látogatóknak. Adjunk esély arra, hogy ismét régi fényében, ha nem jobban ragyoghasson.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL