Szabó Anna
Hozzávalók:1 kerek rozscipó
10 dkg körözött
10 dkg kenőmájas
10 dkg reszelt sajt
10 dkg sonka
10 dkg vaj
Mustár
2-3 ecetes uborka
A rozskenyeret meghámozzuk, és torta formájúra körülvágjuk. Vízszintesen négy lapot vágunk belőle – mintha tortalapokat vágnánk.
A lapokat kenjük meg a különféle krémekkel: az alsó lapokra kenjük a körözöttet, erre fektetjük a második lapot, amelyet vékonyan megvajazunk, bemustározunk, és a kenőmájassal megkenjük, erre jön a harmadik lap, amelyet szintén megvajazunk, és a sajttal meghintjük, végül a negyedik lapot ráborítva, a torta tetejét és oldalát megvajazzuk, és apróra vágott sonkával sűrűn meghintjük.
A tetejét karikákra vágott ecetes uborkával díszítjük, és kétórai állá után jó hidegen kínáljuk. Úgy szeleteljük akár a tortát.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK