PASISZEMMEL

Dupla nulla, azaz két nő a mosdóban

Szerző:
Szabó Anna
A nőknek rengeteg furcsa hóbortjuk van: például képesek elmosogatni és beágyazni, mielőtt elindulnának a munkába, csak azért, hogy ne legyen rendetlenség a lakásban. Ezt még fölényesen elnézzük, de van egy dolog, ami fölött képtelenek napirendre térni a férfiak.

 

De most megpróbálunk utánajárni – Pasiszemmel. Az utánjárást akár szó szerint is lehetne érteni, hiszen valóságos nyomozást kell folytatni annak érdekében, hogy kiderüljön: miért kelnek útra a nők párosával a mellékhelyiségre? Így, december közepén, erre a tanulmányútra remek alkalom kínálkozott. Közeleg ugyebár a karácsony, ezért aztán megnövekedett az egy irodára jutó céges bulik száma. És mivel a főnökök általában nem kultiválják, hogy a vállalhatatlanul megittasodott alkalmazottak a munkahelyet rombolják le, ezért inkább egy külső helyszínt foglalnak le az „ereszd el a hajamhoz”. Nincs ez másképp a mi esetünkben sem. Már jó előre kinéztem, hogy ki lesz az én két (kicsiben nem játszunk…) kísérőm. Betty és Kitty. Ők azok, akik minden reggel elkésnek, szénsavmentes ásványvízen élnek, de néha azért esznek ebédre egy kis tönkölykenyeret szárított tofuval, hogy aztán rávessék magukat az asztalomon árválkodó csokira. Betty és Kitty nem fél rózsaszín gumicsizmát húzni, ha a divat úgy diktálja; és körmük színe tökéletes összhangban van a táskájukéval. Amúgy meg elbűvölő szőke tünemények, akiket úgy szeretünk, ahogy vannak. Sietnék leszögezni, hogy partnerré minősítésük nem önző érdekből történt. A világ férfijainak nevében teszem. Kettejük segítségével kideríthetem a céges party alatt, hogy miért járnak a nők kettesével a WC-re. Nem megyek felkészületlenül, több szituációra is rendelkezem elméletekkel. Az ő dolguk lesz, hogy megerősítsenek, vagy átírják elképzeléseimet. Lássuk hát!

Egy kis pletyi

Betty és Kitty természetesen észveszejtően voltak felöltözve, így aztán nehéz volt a küldetésemre koncentrálnom. De „mindent az olvasókért” címszóval elüldöztem a bennem szunnyadó bikát, és igyekeztem a témánál maradni. Egy apróságot nem kalkuláltam be, ugyanis a mosdóba vezető út a bárpult mellett vezetett el, így a Hölgyek válaszai – ahogy telt az idő - egyre kevésbé voltak összeszedettek. Ám ne szaladjunk ennyire előre, hiszen még javában tart a buli. A hely tele, mindenki iszik vagy táncol, vagy a kettőt egyszerre, és az én szőke párosom először vonul el a copfos kislány emblémájával ellátott ajtó mögé. Mit gondol a férfi? A rendeltetésszerű használat mellett ez egy kiváló alkalom arra, hogy kipletykálják a kolléganőket, mondván: az egyiknek borzasztó a haja, a másiknak előnytelen a ruhája, és így tovább. Visszatértük után Betty-t faggattam ki teóriám valóságtartalmáról. „Így van, nagyon jól látod! Nem lehet megállni, hogy ne savazzuk például a Katit. Láttad, hogy milyen útszéli a sminkje?”. Köszönöm szépen, 1-0 ide.

Egy kis unaloműző make up

Benne jártunk már az estében, és a hangulat is emelkedőben volt, mikor a lányok elindultak a második körükre. Vissza már nem egyedül jöttek, italt hoztak magukkal. És mintha az arcuk is más lett volna. Férfitézis II. felvonás: sminkigazításon jártak! Mint kiderült, csak félsikert arattam. „Jaj, te pasi vagy, nem tudod, hogy milyen fontos ez. Egy kicsit fel kell frissítenünk a külsőnket, megnézni, hogy tart-e az alapozó, hogy nem kenődött-e el a szemfestékünk, és egy kis szájfény sem árt. De ez annyira nem izgi, sőt, inkább uncsi, ezért jó, ha van egy csaj veled, akivel dumcsizhatsz.” – kaptam meg a felvilágosítást Kitty-től. Sebaj, még mindig jó vagyok.

Egy kis haditerv

Telt-múlt az idő. Az urak nyakkendőjén egyre lazább lett a csomó, a Hölgyek egyre merészebben táncoltak, és lassanként mindenki elfelejtette, hogy „házinyúlra lőni tilos”. Nekem is feltűnt, hogy egyre több férfi legyeskedik az én kis szöszi duóm körül, akik szinte folyamatosan sugdolóztak és vihorásztak. Amikor enyhén kacsázó léptekkel újfent elsiettek a toalett felé, meggyőződésem volt, hogy most beszélik ki, hogy ki a legvonzóbb a táncparketten. Feleleteik alapján egészen naiv voltam. „Hát figyelj!” – tette a vállamra a kezét a nem éppen szomjas Betty. „Tényleg megbeszéljük, hogy mondjuk a fehér inges srác tök cuki, de egyúttal fel is osztjuk a jelentkezőket. Én simulok a fehér ingeshez, Kitty-é meg lehet a kékszemű haver, vagy éppen fordítva. Fontos az egyeztetés, nehogy ugyanahhoz legyünk kedvesek”. Lecsapódott tehát nálam a harmadik út konklúziója. Egy kicsit ismét elvétettem a célt.

Egy kis lekoptatás

A következő kiruccanás már gyanús lett, úgy véltem, kizárólag a taktika csiszolásáról szól a túra. Sejtésemet megerősítette, hogy az előbb magasztalt fehér inges két lépés hátránnyal koslatott a szőkeségek után, és csorgó nyállal várakozott a WC előtt. Egy idő után azonban elunta a várakozást (tudjátok, a férfiak nem kitartóak) és új préda után nézett. Hm, itt bizony a szolid kikosarazás iskolapéldáját láttuk, de ahogy a koktéljával egyensúlyozó Kitty felvilágosított, itt is többről volt szó. „Hiába helyes, de tök bunkón nyomult már a végén, így meg nem kell. Kicsit álldogálunk bent, dumálunk, és reméljük, hogy közben lelép a fickó. Tudod, azért is kell még valaki mellém, hogy ha a pasi annyira felajzott lenne, és utánam jönne, akkor ketten legyünk ellene”. Bizony, fő a biztonság, és még mondja valaki, hogy a nőknek nincs stratégiai érzékük!

Egy kis igazság

Az ötödik kanyarral sok probléma volt. Egyrészt kifogytam a férfi teóriákból, másrészt a lányok is kacskaringós úton találtak vissza hozzám. Ám az alkohol jótékony hatására még inkább megeredt a nyelvük, és így megismerhettem a dupla nullás vándorutak fő célját, ami korántsem hozott olyan csattanót, mint vártam. „Figyu, te jössz itt a képzelgéseiddel, amiket valamennyire eltalálsz, de az egész csak arról szól, hogy legyen ott valaki, aki megfogja a táskám és szóval tart, amíg én elvonulok a fülkébe. És mivel kettesével járunk, hamar sokan leszünk bent, és ezért kétszer akkora a sor mindig a női WC előtt, mint a férfinál. Na, ez van! Amúgy nem akarsz minket elkísérni a következő alkalommal?” – nézett rám olyan szemekkel Betty, hogy tudtam: a fehér inges csillaga ma estére végképp leáldozott. A történet további része innentől fogva nem publikus, de már úgyis megtudtam, amit akartam…

 


 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL