LELKIPATIKA

Turbózd fel az egódat!

Szerző:
Szabó Anna
Bizonyos inspiráló üzenetek megváltoztathatják a saját magunkról alkotott képet. Hiába tudod magadról, hogy jó vagy, néha veled is biztosan előfordult már. Lehet, hogy éppen akkor történt, amikor rosszul érezted magad, vagy piszkáltak a barátaid. Belenéztél a tükörbe és mondtál valami nem túl szépet magadra. Ugye, ismerős?

 

Olyan előfordult már veled, hogy dicsérted magad a tükör előtt? Ha igen, ugye, hogy jobban érezted magad utána?

Kezdd a lakásban, a tornatermi öltözőszekrényed ajtaján vagy bárhol, máshol. A lényeg, hogy kedves, üzeneteket hagyj magadnak. Például „szép vagy, bámulatos vagy, jó rád nézni” és a többi. A táskádban is tarthatsz egy ilyen cetlit, így bármikor rápillanthatsz útközben is.

Mindenkinek vannak problémái önmagával, sosem lehetsz teljesen elégedett, hiszen te is mindig arra vágysz, ami éppen nincs. Alakítsatok egy „klubot” a barátaiddal és küldjetek egymásnak aranyos üzeneteket. Hidd el, ha lehangolt vagy, biztosan kiránt a gödörből. A táplálkozási zavarokkal foglalkozó szakértők is javasolják ezt a módszert. A nőknek elege van abból, hogy rosszul érzik magukat, szeretnének kikecmeregni a kátyúból. A lényeg, hogy fogadd el önmagad, és ehhez támogatásként vagy emlékeztetőként remek módszer a „posztitolás”.

Fogadd el magad!


A nők annyira hozzászoktak ahhoz, hogy utálják a testüket, hogy szinte már semmi szépet nem látnak önmagukban. Ezért bókolj a másik nőnek és ne gyere zavarba, ha neked bókolnak. Fogadd el és gondolj arra, hogy ez igaz is.


Mekkora megerősítést ad neked egy-két ilyen posztit? Egy öltözőben, mikor ruhát próbálsz, meg tud vigasztalni, ha mégsem jó rád? Meg tud állítani, hogy visszatedd a polcra és elkezdj keményen diétázni? A legtöbb cikk, reklám, vagy kezelés azt sugallja, hogy változtass, mert nem vagy jó úgy, ahogy vagy. Ez hülyeség! Végre fogadd el önmagad! Ennek a „megváltoztatunk” kampánynak az egyik legjobb ellenszere a „posztitolás”. Igenis, ha ránézel ezekre a cetlikre, jusson eszedbe, hogy: „igen, én úgy vagyok jó, ahogy vagyok”. Talán a két legfontosabb üzenet önmagadnak: „Mosolyogj!”, „Szép vagy!”. Mert ez így van.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL