SZÉPSÉG

Ötperces ünnepi szépségtrükkök

Szerző:
Szabó Anna
Jusson eszedbe következő összeállításunk, amikor alig 5 perced marad elkészülni a karácsonyi vacsoráig – legyen az családi vagy munkahelyi. Mert hát a munka, a sült, a bejgli és a csomagolás után… magunkra már többnyire alig marad idő, ha egyáltalán…


Fémesen fényes szemhéj egy perc alatt

Ennek az évszaknak a fémes szemhéjfestékei túlmutatnak az ezüst és az arany árnyalatain. Természetesen, ha jól állnak, akkor használhatod őket, de érdemes kipróbálni a rezesen csillogó ibolyaszínt, tengerészkéket, mélyzöldet… Hatásuk drámai, használatuk egyszerű.

Alapozás után vidd fel a szemhéjadra, majd jöhet a szempillaspirál, néhány ecsetvonással az árnyalatában hozzápasszoló pirosítóból, és csipetnyi semleges ajakrúzs.

 

Frissítsd fel az arcodat!

Tarts magadnál egy vészhelyzet-készletet mindig. A neszesszeredben simán elférnek a következő, ráadásul hasznos szépítők, melyek közül sokat akár mini-kiszerelésben is megvehetsz:

- Hidratálókrém
Segítségével elérheted, hogy a bőröd a nap bármely szakában felfrissüljön.

- Fülpiszkáló
Nagy áldás a sminkelő nőnek (is), hisz az itt-ott elmaszatolódott sminket kijavíthatod vele – gondolok itt, a szempillafestékre, rúzsra, szemhéjban lerakodott festékporra…

- Szempillagöndörítő csipesz
A felgöndörített szempilla megnyitja a tekintetet, felvidítja a fáradt tekintetet. Még a legjobb krémeknél is hatékonyabb, mivel azonnal hat.

- Rózsaszín krémpirosító
Mosolyogj, majd az orcádra vigyél fel belőle egy keveset. Ettől majd úgy tűnik, kicsattansz az egészségtől, olyannyira, hogy a világgal képes lennél harcba szállni.

 

Expressz lila körmök

Amennyiben lila smink is arról árulkodik, hogy szeretsz különbözni az átlagtól és megélni a pillanat mélységét, akkor ez a körömlakkra hatványozottan igaz. Színterapeuták is megerősíthetnek ebben, hiszen ők úgy tartják, hogy a lila színben egyesül a kék lecsendesítő tulajdonsága a piros izgalmával, egyensúlyozó kommunikációjával. Kifejezetten jó választás, ha egyszerű nagyon világos vagy sötét alkalmi ruhához keresel megfelelő körömszínt.

 

Füstös szemek három egyszerű lépésben

Egy puha fekete szemceruzával – ez esetben előny, ha tompa is a vége – rajzold körbe a szemed a szempillák tövénél, majd a szemgödörrel kösd össze és a háromnegyedéig ott is húzd tovább a vonalat.

Ezután vigyél fel a szemhéjadra egy sötét, de fénylő szemcsékkel felturbózott szemfestéket. Végül egy fültisztító pálcika segítségével, vagy egy vékonyabb végű applikátorral dolgozd össze a kettőt az átmeneteknél. Lényegében el kell maszatolnod a fekete vonalakat a szem irányába. Ha kifelé teszed, akkor pandamaci-hatást érsz el.

Gyakorlat híján így is előfordulhat, hogy foltos lesz a szemed alatt, de ekkor sem kell meg ijedned. Ez esetben végy elő újabb fültisztítót, kicsit nedvesítsd be, és a felesleget finom mozdulatokkal töröld le vele. Végezetül jöhet a szempillaspirál, melyet először a pillák végére a vigyél fel, majd finoman jobbra, balra mozgatva húzd végig a tövénél kezdve kifelé menet.

 

Gyors konty

Az elegáns frizura, nem feltétlenül jelent órákig készülő hajköltemény. Egy nagyon egyszerű módja az elkészítésének, ha a fejeden alul összefogod (nem gumizod), majd tekerd fel kontyba, rögzítsd hullámcsatokkal, majd fújd le hajlakkal körben a hajad, hogy ne bújjanak elő az apróbb tincseid.

Ha végképp ünnepi díszben szeretnél tündökölni, akkor egy szép díszes csatot is tűzhetsz oldalt a hajadba.

 

Merész ajkak

Mindenképpen bőrödet előnyös színben feltüntető rúzst válassz, ugyanis az egész összhatást elronthatja. Cseresznyeszínt, ha sápadt az arcbőröd, viszont ha barnás akkor inkább korallt.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL