150g kockamargarin vagy vaj, megpuhítva
¾ dl cukor
1 teáskanál vaníliás cukor
½ tojás
3 ½ dl rizsliszt
A kenéshez és díszítéshez:
½ tojás
4-5 evőkanál gyöngycukor
1. Keverjük habosra a vajat a cukorral és a vaníliával. Keverjük bele a tojást és a lisztet. Burkoljuk a tésztát fóliába, és tegyük egy éjszakára hűtőbe.
2. Sodorjunk ujjnyi vastagságú hengereket a tésztából, és vágjuk fel őket 5 cm hosszú darabokra. Tegyük őket kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
3. Kenjük meg a rudacskákat felvert tojással, és szórjuk meg gyöngycukorral.
4. A sütő középső rácsán süssük 12-15 percig.
A sütő hőmérséklete: 175 ºC, légkeverésesé: 175 ºC.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK