200g kockamargarin vagy vaj, megpuhítva
2 dl cukor
2 tojás
1 ½ dl mazsola felaprítva
50g félédes csokoládé, feldarabolva, vagy 4 evőkanál félédes, apró csokoládés tortadara
4 evőkanál felkockázott kandírozott narancshéj
6 dl finomliszt
1 teáskanál sütőpor
1. Keverjük habosra a vajat és a cukrot.
2. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, mindegyik után alaposan verjük fel a keveréket. Tegyük bele a gyümölcsöt és a csokoládét is.
3. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd keverjük a tésztába.
4. Két teáskanál segítségével ejtsünk kanálnyi tésztaadagokat egy kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe.
5. Süssük a sütő középső rácsán nagyjából 12 percig
A sütő hőmérséklete: 175 ºC, légkeverésesé: 175 ºC.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK