A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg zsír
2 dkg élesztő
1,5 dl tej
1 evőkanál cukor
Só
2,5 dl tejföl
A töltelékhez:
Szilvalekvár
Vaníliás cukor
Porcukor
1. Egy tálban összedolgozzuk a zsírral, majd beletesszük a sót, cukrot és a kevés cukros tejben megfuttatott élesztőt.
2. A tejföllel együtt közepes keménységű tésztát gyúrunk, majd hidegre tesszük.
3. A lisztezett deszkán késfok vastagságúra nyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk. A négyzet közepébe vaníliás cukorral összekevert szilvalekvárt teszünk, és feltekerjük kifli formára.
4. 220 ºC-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percig. Melegen vaníliás cukorban meghempergetjük.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK