Szabó Anna
Hozzávalók:A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg zsír
2 dkg élesztő
1,5 dl tej
1 evőkanál cukor
Só
2,5 dl tejföl
A töltelékhez:
Szilvalekvár
Vaníliás cukor
Porcukor
1. Egy tálban összedolgozzuk a zsírral, majd beletesszük a sót, cukrot és a kevés cukros tejben megfuttatott élesztőt.
2. A tejföllel együtt közepes keménységű tésztát gyúrunk, majd hidegre tesszük.
3. A lisztezett deszkán késfok vastagságúra nyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk. A négyzet közepébe vaníliás cukorral összekevert szilvalekvárt teszünk, és feltekerjük kifli formára.
4. 220 ºC-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percig. Melegen vaníliás cukorban meghempergetjük.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK