½ kg tök
2 evőkanál liszt
2 tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 gerezd fokhagyma
Bors
1 evőkanál ételízesítő
Só
1. A tököt megtisztítjuk és lereszeljük.
2. Egy nagy tálban a reszelt tököt a lisztet, a tojásokat, a zsemlemorzsát és a zúzott fokhagymát összedolgozzuk vele. A fűszerekkel: sóval, borssal valamint ételízesítővel ízesítjük.
3. Vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából és bő olajban kisütjük.
4. Párolt rizzsel vagy főtt burgonyával tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK