Alakformálás és egészségmegőrzés: Body Coach

 


Ha helyesen válaszolsz kérdéseinkre, te lehetsz a szerencsés egyike, aki megnyeri
a 3 darab 50.000 Ft értékű
Body Coach ajándékutalvány egyikét!
Tovább a kérdőívhez! >>

 

Honnan származik a Body Coach?

A teljestest-vibrációs berendezéseket a 70-es években, még a volt Szovjetunióban fejlesztették ki az űrhajósok felkészítésére, és a gravitáció okozta izomsorvadás és csontritkulás gyors rehabilitálására. Amerikában és Nyugat-Európában a 90-es években kezdtek intenzív fejlesztésekbe, és ennek köszönhetően majdnem tíz éve sikerrel alkalmazzák a technológiát egyéb területeken is. Lassan meghódította a sportklubokat, a szépségszalonokat, és mára már a fitnesztermek világát is. A Body Coach is egyike a professzionális fejlesztésű gépeknek, amelyeket Belgiumban gyártanak. Az 1999-ben piacra dobott első modell az egyik legnépszerűbb teljestest-vibrációs berendezés Nyugat- Európában. A Body Coach háromdimenziós rezgőpadja a mai modern élet korszerű igényeire összpontosít, vagyis az alakformálásra, az egészségmegőrzésre, a teljesítménynövelésre és az általános jó közérzetre.

A Body Coach volt az első testvibrációs berendezés, mely Magyarországon megjelent. Mivel nagyon jó személyes tapasztalataim voltak a berendezéssel kapcsolatban, fontosnak tartottam, hogy a magyar hölgyek is megismerjék jótékony hatásait. Már négy éve töretlenül népszerűsítjük a vibrációs tréninget, és növekszik a rendszeresen alkalmazók száma országszerte. Egyre több helyen lehet szakszerű segítséggel használni a gépeket, de az otthoni testmozgáshoz is sokan alkalmazzák. Aki úgy gondolja, hogy a vibrációs tréning csak egy divathóbort, az téved. Ez az új sportalternatíva rengeteget fejlődött az elmúlt öt év során, sok ember számára vált a minőségi testedzés biztonságos és gyors módszerévé, amely tökéletesen alkalmazkodik a mai felgyorsult, túlzsúfolt életvitelhez. A vibrációs tréning a fitnesz világában népszerűvé vált.

 

 

Milyen egyéb területen alkalmazzák még?

Kiválóan alkalmazható az ízületi betegségek műtéti előkészítésére, különböző balesetek, sérülések, műtétek utáni rehabilitációra. Alkalmas az izomzat lazítására, az izomerő, izomtömeg helyreállítására, a keringés javítására, fájdalomcsillapításra. Nagyon jó eredmények érhetők el vele az idegrendszeri kórképek kezelésében, agyvérzés, agytrombózis, szklerózis multiplex, izomsorvadással járó betegségek esetén. A megfelelő idegi-izomzati mechanizmusok helyreállításában bizonyítottan hatásos, emellett a csontritkulás kiegészítő kezelésében vagy a depresszió és az inkontinencia esetében is igen eredményes. Mindezeknek köszönhetően alkalmazásakor a teljesítőképesség jelentős növekedése és a közérzet általános javulása figyelhető meg.

 

Mi a titka a módszernek?

A valódi teljestest-vibráció a test saját folyamatait aktivizálja. A változatos testhelyzeteken keresztül a lap mozgása és a rezgések instabilitást eredményeznek, amit a szervezet megpróbál kiegyenlíteni. Az egyensúlyi állapot fenntartásához folyamatos izom-öszszehúzódásokra van szükség, emiatt az izmok intenzívebben dolgoznak az egész testben anélkül, hogy megerőltető munkát végeznénk. A maximális izometrikus kontrakció lehetővé teszi az izomzat teljesen veszélytelen stimulációját és minden (sima és harántcsíkolt) izomcsoport egyidejű tréningjét jóval rövidebb idő alatt és hatékonyabban, mint bármilyen más hagyományos testedzés. De ez csak a professzionális berendezésekkel érhető el. Tudományosan bizonyított, hogy nem csak a hatékony alakformálás, hanem a test megerősödése, a zsírsejtek számának csökkenése, a jobb keringés, a csontok megerősödése, a kollagénszint javulása is a kedvező hatások közé tartozik.

A Body Coach akár 40 százalékos javulást eredményezhet az erőnlétben, ami egyedülálló a vibrációs berendezések között. Egy-egy edzés végén az intenzív 40-50 Hz-es rezgéseket kellemes masszázsként lehet használni, ezzel stimulálva a bőr alatti kötőszövet vérkeringését, és így a nyirok- és salakanyagok elvezetését. A rezgéstréning alkalmazása egyedülálló élményt jelent, amely kellemes és változatos, időtakarékos és könnyű megtartani vele az elért eredményeket. A vibrációs tréning során a test és a lélek együttesen edződik.

 

A vibráció milyen folyamatokat indít el a szervezetben?

Az izommunka olyan gyors és erős – másodpercenként akár 25-50 összehúzódással –, hogy észrevétlenül megemelkedik a pulzus, felgyorsul a vér- és nyirokkeringés, felerősödnek a szervezet méregtelenítő funkciói. Az izomzatban fellépő egyensúlyhiány rövid idő alatt megszűnik, illetve kiegyenlítődik, ezáltal a testtartásbeli problémák és a fájdalmak enyhülnek. Már az első pár alkalom után láthatóvá válnak az eredmények a következő sorrendben: alakformálás, kötőszövet-feszesedés, a cellulit kisimulása, zsírégetés, izomstabilizálódás.

 

A Body Coach az izmok erősítésére vagy a test fogyasztására alkalmas inkább?

Komplex hatásmechanizmusa miatt a reflexív izommunka által erősödik, és tónusossá válik a test, még a mély izomzatot is megdolgoztatja, amit akaratlagosan nehezen tudunk edzeni. Hormonális folyamatokat indít el, melyek megindítják a zsírégetést, célzottan edzhetők a kritikus területek (fenék, comb), illetve a lokális zsírlerakódások területei (has, derék). A Body Coachot használók teste átalakul, az izmok stimulálásával felépül egy tónusos, szálkás izomzat, amely garantálja a tartós fogyást. Egy tréning hossza 20, maximum 30 perc. Ez meglepő lehet azok számára, akik az 1-1,5 órás konditermi edzéshez vannak szokva. A kezdők optimálisan heti három alkalommal edzenek, alkalmanként maximum fél órát. Mivel az eljárás a reflexek által kiváltott izomtevékenységen alapszik, mindenki számára könnyen és megerőltetés nélkül végezhető. A vibrációs tréning könnyű és természetes módja a testedzésnek.

Sok embertől hallom, hogy bizony nem szíve ügye a mozgás. A Body Coach tréning kellemes, változatos, időtakarékos és hatékony. Segítségével javul az anyagcsere, feszesedik a bőr, tónusosabbak lesznek az izmok, az idegrendszeri folyamatok optimalizálódnak. Csak a 20–60 Hz közötti tartományban reagál az izom a vibrációra. Az ez alatti rezgésre az izom nem küld válaszreakciókat, ám a belső szervek működését negatívan befolyásolhatja. Sok híresség is a vibrációs tréninget választotta: Madonna, Sting és a monacói herceg is e segítséggel tartja fitten magát. Szívesesen áldoz az életéből heti 3-szor 1,5-2 órát a testmozgásra. A Body Coach időtakarékos, ám nem a hatékonyság rovására. Általános egészségügyi előnyei mellett a hagyományos sportok és edzéstevékenységek méltó párja lehet. A rövid edzésidő mögött százszázalékosan reflexív izommunka rejlik. Itt nem lehet csalni vagy becsapni a szervezetet. A rezgés akaratunktól függetlenül generálja az izmokat és hozza a változást.

 

Van-e életkori vagy fiziológiai megkötése a gép használatának?

A vibrációs tréninget 9-10 éves korban már el lehet kezdeni, és korra, nemre való tekintet nélkül bármilyen edzettségi szinttel, súlytöbblettel vagy akár betegséggel is használni lehet. Kizáró ok a várandósság, a daganatos betegségek és a pacemaker, de gond nélkül használható implantátummal, és még az erősen visszeres végtagok sem jelentenek problémát, sőt, a vibrációs tréning számos esetben segítette ezen panaszok orvoslását.

 

A gyakorlatok mennyire könnyen sajátíthatóak el és végezhetők önállóan?

Minden Body Coach-szalonban képzett edzők vagy gyógytornászok segítenek a gyakorlatok helyes kivitelezésében. Emellett a gépeknél kirakott posztereken mindenki megtalálhatja a kívánt testrészre alkalmas gyakorlat leírását, egy komplett edzéstervet és az edzettségi szintnek megfelelő végrehajtási időt.

 

Még több információt
a Body Coach hivatalos
weboldalán olvashatsz, tovább! >>


SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL