150 g kockamargarin vagy vaj megpuhítva
2 ½ dl cukor
3 tojás
4 dl finomliszt
1 teáskanál vaníliás cukor, vagy ½ teáskanál vaníliakivonat
1 dl narancslésűrítmény
100 g félédes csokoládés tortadara
1. Kenjünk és lisztezzünk ki egy 1 ½ literes (6 csésze) kenyérsütő formát vagy lyukas kuglófformát.
2. Keverjük a vajat a cukorral ahbosra. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, mindegyik után újra verjük fel a keveréket. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, és a narancslésűrítménnyel váltakozva adjuk a keverékhez. Forgassuk bele a csokoládés tortadarát. Öntsük a tésztát az előkészített sütőformába.
3. A sütő alsó rácsán süssük 50-60 percig. Hagyjuk hűlni 5 percig, mielőtt kivesszük a formából. A sütő hőmérséklete: 175 ºC, légkeveréses sütőé: 175 ºC.
4. Hogy ünnepélyesebben nézzen ki, csöpögtessünk olvasztott csokoládét a süteményre.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK