GASZTRO

Narancsos-csokoládés sütemény

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

150 g kockamargarin vagy vaj megpuhítva
2 ½ dl cukor
3 tojás
4 dl finomliszt
1 teáskanál vaníliás cukor, vagy ½ teáskanál vaníliakivonat
1 dl narancslésűrítmény
100 g félédes csokoládés tortadara

 

Elkészítése:

1. Kenjünk és lisztezzünk ki egy 1 ½ literes (6 csésze) kenyérsütő formát vagy lyukas kuglófformát.

2. Keverjük a vajat a cukorral ahbosra. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, mindegyik után újra verjük fel a keveréket. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, és a narancslésűrítménnyel váltakozva adjuk a keverékhez. Forgassuk bele a csokoládés tortadarát. Öntsük a tésztát az előkészített sütőformába.

3. A sütő alsó rácsán süssük 50-60 percig. Hagyjuk hűlni 5 percig, mielőtt kivesszük a formából. A sütő hőmérséklete: 175 ºC, légkeveréses sütőé: 175 ºC.

4. Hogy ünnepélyesebben nézzen ki, csöpögtessünk olvasztott csokoládét a süteményre.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL