Szabó Anna
Hozzávalók:150 g kockamargarin vagy vaj megpuhítva
2 ½ dl cukor
3 tojás
4 dl finomliszt
1 teáskanál vaníliás cukor, vagy ½ teáskanál vaníliakivonat
1 dl narancslésűrítmény
100 g félédes csokoládés tortadara
1. Kenjünk és lisztezzünk ki egy 1 ½ literes (6 csésze) kenyérsütő formát vagy lyukas kuglófformát.
2. Keverjük a vajat a cukorral ahbosra. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, mindegyik után újra verjük fel a keveréket. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, és a narancslésűrítménnyel váltakozva adjuk a keverékhez. Forgassuk bele a csokoládés tortadarát. Öntsük a tésztát az előkészített sütőformába.
3. A sütő alsó rácsán süssük 50-60 percig. Hagyjuk hűlni 5 percig, mielőtt kivesszük a formából. A sütő hőmérséklete: 175 ºC, légkeveréses sütőé: 175 ºC.
4. Hogy ünnepélyesebben nézzen ki, csöpögtessünk olvasztott csokoládét a süteményre.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK