3 tojás
3 dl cukor
3 dl finomliszt
1 teáskanál sütőpor
Díszítéshez: 20 db blansírozott mandula
1. Kenjünk és lisztezzünk ki egy 24 cm átmérőjű kapcsos gyümölcstortaformát.
2. Olvasszuk meg a vajat, és hagyjuk kihűlni.
3. Verjük föl a tojásokat a cukorral világossárgára és nagyon sűrűre. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, és felváltva öntve mellé a tejet és az olvasztott vajat, adjuk a tojásos keverékhez.
4. Süssük a sütő alsó rácsán 10 percig. A sütő hőmérséklete: 175 ºC, légkeveréses sütőé: 175 ºC.
5. Hosszában felezzük el a mandulákat, és rendezzük el a tésztán. Süssük tovább 20-30 percig.
6. Hagyjuk hűlni legalább 5 percig, mielőtt kivennénk a formából.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK