GASZTRO

Napfénysütemény (Kerstin süteménye)

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

3 tojás
3 dl cukor
3 dl finomliszt
1 teáskanál sütőpor
Díszítéshez: 20 db blansírozott mandula

 

Elkészítése:

1. Kenjünk és lisztezzünk ki egy 24 cm átmérőjű kapcsos gyümölcstortaformát.

2. Olvasszuk meg a vajat, és hagyjuk kihűlni.

3. Verjük föl a tojásokat a cukorral világossárgára és nagyon sűrűre. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, és felváltva öntve mellé a tejet és az olvasztott vajat, adjuk a tojásos keverékhez.

4. Süssük a sütő alsó rácsán 10 percig. A sütő hőmérséklete: 175 ºC, légkeveréses sütőé: 175 ºC.

5. Hosszában felezzük el a mandulákat, és rendezzük el a tésztán. Süssük tovább 20-30 percig.

6. Hagyjuk hűlni legalább 5 percig, mielőtt kivennénk a formából.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL