200 g kockamargarin vagy vaj
½ g sáfrány
1 kockacukor
2 tojás
3 dl cukor
1 ½ dl tej
4 dl finomliszt
2 teáskanál sütőpor
Igény szerint porcukor
1. Kenjünk és lisztezzünk ki egy 24 cm átmérőjű kapcsos gyümölcstortaformát.
2. Olvasszuk meg a vajat, és hagyjuk kihűlni. Mozsárban törjük össze a sáfrányt a cukorral.
3. Verjük föl a tojásokat a cukorral világosra és nagyon sűrűre. Adjuk hozzá a sáfrányt, a vajat és a tejet. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, és adjuk a keverékhez, majd az egészet jól keverjük fel. Öntsük a tésztát az előkészített formába.
4. Süssük a sütő alsó rácsán nagyjából 45 percig. A sütő hőmérséklete: 175 ºC, légkeveréses sütőé: 175 ºC.
5. Közvetlenül tálalás előtt szitáljunk porcukrot a süteményre.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK