110 g vaj
6 tojás
250 g porcukor
190 g liszt
4 cl rum
1. Tegyél 110 g vajat egy lábasba, és olvaszd fel úgy, hogy ne barnuljon meg.
2. Válassz szét 6 tojás fehérjét és sárgáját. A 6 sárgájához tegyél 250 g porcukrot. Verd 5 percen keresztül, míg kifehéredik.
3. Adj hozzá 190 g átszitált lisztet, és keverd tovább fél percig. Ezután öntsd a langyos olvadt vajat a keverékre, és 4 cl rummal együtt dolgozd el.
4. A fehérjéket egy csipet sóval tegyed egy tálba, és elektromos habverővel verd kemény habbá. Egy keverőlapáttal óvatosan, lentről felfelé keverve forgassuk bele a másik masszába.
5. Vajazz és lisztezz ki egy sütőformát. Öntsd bele a tésztát, és egy evőkanállal simítsd el.
6. 190 ºC-os sütőben 40-45 percig süsd. A formából kivéve tegyed rácsra, és hagyd hűlni 1 órát. Próbáld ki vaníliamártással tálalva.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK