GASZTRO

Piskóta alaprecept 8 személyre

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

30 g vaj
4 tojás
75 g porcukor
75 g liszt
Csipetnyi só

 

Elkészítése:

1. Sütőlapra fektess egy nagy ív sütőpapírt. Ecsettel kissé vajazd meg. Egy lábosban olvassz meg 30 g vajat, és tegyed félre. Tegyél egy tálba 3 tojássárgáját és 75 g porcukrot. Habverővel keverd 3 percig, amíg kifehéredik.

2. Adj hozzá 75 g lisztet, és újabb 1 percig keverd. Tegyél habüstbe, vagy egy nagyobb tálba 4 tojásfehérjét egy csipet sóval. Verd kemény habbá. Gyengéden forgasd bele ezt a habot a cukros keverékbe. A hab csak akkor lesz szép, ha a tál. Amiben felvered tökéletesen tiszta.

3. Egy hosszúkás lapát segítségével terítsd el a tésztát a kivajazott sütőpapíron. Gyorsan dolgozz, de ne törd össze a tésztában lévő habot. Simítsd el egyenletesen, kb. 1,5 cm vastagon. Ügyelj arra, hogy ne maradjanak a tésztában lyukak vagy túl vékony részek. Gyengéden terítsd el, egészen a szélekig.

4. 230 ºC-os sütőben 7-8 percig süsd. Vegyed ki a tésztát a sütőből. Terítsd egy tiszta, megnedvesített ruhát a gyúródeszkára. Borítsd rá a tésztát. A sütőpapírt ecset segítségével nedvesítsd be. Pihentesd 5 percig, majd az egyik sarkát megfogva húzd le a papírt a tésztáról. Hagyd hűlni 15 percet.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL