GASZTRO

Körtés köles

Szerző:
Szabó Anna
Ínyenc fogás, ami egészséges és laktató.


Hozzávalók:

120 g köles
2 kis vilmoskörte
Fél citrom leve
2 dl víz
30 g fruktóz
1 kk finomra reszelt citromhéj
1 l félzsíros tej

 

Elkészítése:

Meghámozzuk és félbevágjuk a körtét. Kivesszük a magházát, majd 1 cm vastagon felszeleteljük, és bekenjük citrommal, hogy meg ne barnuljanak. Ha hántolt kölest használunk, folyó víz alatt megmossuk, lecsepegtetjük.

Felforraljuk a vizet a 10 g fruktózzal és a citromhéjjal, majd mérsékeljük a lángot, hozzáadjuk a körteszeleteket, és lefedve kis lángon 10 percig főzzük. Kivesszük a körteszeleteket, majd 2-3 szelet kivételével kockákra vágjuk.

Felforraljuk a tejet. Beletesszük a kölest, újra felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, és 20 percig főzzük. Időnként megkeverjük.

Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a fruktóz maradékát. Beletesszük a körtekockákat, és óvatosan összekeverjük.

A tetejét a félretett körteszeletekkel díszítjük, majd a hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL