2 db fehér hagyma, egyenként 100-120 g
1 pohár sovány joghurt
1 ek almaecet
1 ek apróra vágott petrezselyem
Só és őrölt bors
Megtisztítjuk és karikára vágjuk a hagymát. A gőzölőedény legfelső szintjén 10 percig gőzöljük, lecsepegtetjük.
Előmelegítjük a sütőt 120 ºC-ra (gázsütőn 4. fokozat). A hagymát szétterítjük egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, majd letakarjuk egy másik réget sütőpapírral. 20 percig szárítjuk a sütőben.
Kivesszük a tepsit a sütőből, és hagyjuk lehűlni. A joghurtot alaposan összekeverjük az almaecettel, sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, majd újra elkeverjük.
Félbevágjuk a hagymakarikákat, és szétszedjük a gyűrűket. Salátástálba tesszük, ráöntjük a salátaöntetet, majd óvatosan összekeverjük.
Hidegen tálaljuk, más előétellel együtt, vagy köretként pácolt vagy füstölt hal mellé.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK