Szabó Anna
Hozzávalók:2 db fehér hagyma, egyenként 100-120 g
1 pohár sovány joghurt
1 ek almaecet
1 ek apróra vágott petrezselyem
Só és őrölt bors
Megtisztítjuk és karikára vágjuk a hagymát. A gőzölőedény legfelső szintjén 10 percig gőzöljük, lecsepegtetjük.
Előmelegítjük a sütőt 120 ºC-ra (gázsütőn 4. fokozat). A hagymát szétterítjük egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, majd letakarjuk egy másik réget sütőpapírral. 20 percig szárítjuk a sütőben.
Kivesszük a tepsit a sütőből, és hagyjuk lehűlni. A joghurtot alaposan összekeverjük az almaecettel, sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, majd újra elkeverjük.
Félbevágjuk a hagymakarikákat, és szétszedjük a gyűrűket. Salátástálba tesszük, ráöntjük a salátaöntetet, majd óvatosan összekeverjük.
Hidegen tálaljuk, más előétellel együtt, vagy köretként pácolt vagy füstölt hal mellé.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK