GASZTRO

Joghurtos fehérhagyma-saláta

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

2 db fehér hagyma, egyenként 100-120 g
1 pohár sovány joghurt
1 ek almaecet
1 ek apróra vágott petrezselyem
Só és őrölt bors

 

Elkészítése:

Megtisztítjuk és karikára vágjuk a hagymát. A gőzölőedény legfelső szintjén 10 percig gőzöljük, lecsepegtetjük.

Előmelegítjük a sütőt 120 ºC-ra (gázsütőn 4. fokozat). A hagymát szétterítjük egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, majd letakarjuk egy másik réget sütőpapírral. 20 percig szárítjuk a sütőben.

Kivesszük a tepsit a sütőből, és hagyjuk lehűlni. A joghurtot alaposan összekeverjük az almaecettel, sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, majd újra elkeverjük.

Félbevágjuk a hagymakarikákat, és szétszedjük a gyűrűket. Salátástálba tesszük, ráöntjük a salátaöntetet, majd óvatosan összekeverjük.

Hidegen tálaljuk, más előétellel együtt, vagy köretként pácolt vagy füstölt hal mellé.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL