GASZTRO

Sonkával töltött vöröshagyma

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

4 fej vöröshagyma, egyenként 150 g
30 g kenyérbél
1 dl sovány tej
40 g főtt sonka
1 ek sovány tejszín
20 g frissen reszelt parmezán
2 zsályalevél
1 kk száraz fehér vermut
1 nagy csipet reszelt szerecsendió

 

Elkészítése:

A hámozatlan hagymákat a gőzölőedény felső szintjén kb. 25 percig gőzöljük, míg a kés hegye könnyen belecsúszik. Az apróra tört kenyérbelet beáztatjuk a tejbe.

Előmelegítjük a sütőt 160 C-ra (5-6. fokozat gázsütőn). Levágjuk minden hagyma csúcsát, óvatosan kiszedjük a belsejét úgy, hogy a külső burok egyben maradjon.

A hagyma belsejének felét és a sonkát felaprítjuk, összekeverjük a tejszínnel, a kenyérbéllel, a parmezánnal, az apróra vágott zsályával és a vermuttal. Hozzáadjuk a szerecsendiót, sózzuk és borsozzuk.

Minden hagymát púpozva megtöltünk ezzel a töltelékkel, majd visszatesszük a „sapkát”. A hagymákat sütőtálba tesszük. Aláöntünk 3 evőkanál vizet, és 15 percre betesszük a sütőbe.

Előételként forrón tálaljuk. Ha főételként kínáljuk, adjunk hozzá zöld salátát, ebben az esetben két hagymát számoljunk fejenként.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL