4 fej vöröshagyma, egyenként 150 g
30 g kenyérbél
1 dl sovány tej
40 g főtt sonka
1 ek sovány tejszín
20 g frissen reszelt parmezán
2 zsályalevél
1 kk száraz fehér vermut
1 nagy csipet reszelt szerecsendió
A hámozatlan hagymákat a gőzölőedény felső szintjén kb. 25 percig gőzöljük, míg a kés hegye könnyen belecsúszik. Az apróra tört kenyérbelet beáztatjuk a tejbe.
Előmelegítjük a sütőt 160 C-ra (5-6. fokozat gázsütőn). Levágjuk minden hagyma csúcsát, óvatosan kiszedjük a belsejét úgy, hogy a külső burok egyben maradjon.
A hagyma belsejének felét és a sonkát felaprítjuk, összekeverjük a tejszínnel, a kenyérbéllel, a parmezánnal, az apróra vágott zsályával és a vermuttal. Hozzáadjuk a szerecsendiót, sózzuk és borsozzuk.
Minden hagymát púpozva megtöltünk ezzel a töltelékkel, majd visszatesszük a „sapkát”. A hagymákat sütőtálba tesszük. Aláöntünk 3 evőkanál vizet, és 15 percre betesszük a sütőbe.
Előételként forrón tálaljuk. Ha főételként kínáljuk, adjunk hozzá zöld salátát, ebben az esetben két hagymát számoljunk fejenként.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK