DIVAT

Lépd át a határaidat

Szerző:
Szabó Anna
A szezon újdonságaihoz szükséged lesz egy kis merészségre, az biztos. A kifutókon felvonultak ultramodern darabok, aranyos szőrös-bundás csizmák, és matróna bakancsok is. No persze minden az eklektika és az individualizmus jegyében.

 

Combcsizmák nem csak rosszlányoknak

Idén a térd fölé kúszik a csizmaszár és némelyik meg sem áll a comb közepéig. A szezon őrülete a combcsizma. Van, akiben ellenérzést vált ki ez a kihívó fazon, de ha bevállalós és merész vagy, akkor bátran beszerezhetsz egy csizmakülönlegességet magadnak. Biztos, hogy feltűnő leszel benne. Bárhol és bármikor viselheted rövid ruhával, csőnadrággal, leggingsszel vagy akár shorttal.

Szőrmés fazonok

Ezek a lábbelik olyan jópofák! Még lapos talpú, elöl keresztbe fűzős eszkimó csizmákat is kreált néhány tervező. Némelyik szőrmés csizma valahogy a bundás mackók tappancsait juttatják eszünkbe. Ettől függetlenül nem keltenek otromba benyomást, még elegánsabb ruhákhoz is felveheted bármelyiket, hiszen a szezon egyik jelszava a stíluskeverés.

„Of the knee”

A szezon legérdekesebb darabja vitathatatlanul az „of the knee” csizmák. Ultramodern látványt nyújtanak ezek a ruganyos anyagból készült, szűk egybe fazonok, melyek végig szorosan és feszesen rátapadnak a lábra, kiadva annak sziluettjét. Látványra harisnyának, vagy leggingsznek tűnnek, de ezek bizony csizmák. Roberto Cavalli teljesen ennek a fazonnak a szerelemese lett, és jó pár ötlettel gazdagította a palettát.

Magasan a föld felett

A combcsizmákat néhány tervező máris továbbfejlesztette, és egy több centis magasított talppal toldotta meg a hatást. Ezzel egy időben a topánkák is megkapták ugyanezt a designt, így a rövidebb szoknyákhoz is van mit felvenni, ha minden áron szeretnéd a végtelenségig nyújtani a combjaidat.

Prada és a gumicsizmák

Ha valami igazán extrém, akkor az a Prada kollekciója. Az eklektikusság talán az ő esetében a legerőteljesebb. Elegáns bársony és kasmír kabátjaihoz boot-camp gumicsizmákat kreált. Csizmái egyébként csak fazonjukban egyeznek a gumicsizmákhoz, a jellegzetes gumitalp, kerekorr megmaradt, de anyagukban mind eredeti bőr.

{ADVENT2009}
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL