GASZTRO

Denevér- és tök- formájú aprósütemények

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

100 g vaj, lágy állagú
50 g porcukor
150 g liszt átszitálva
½ evőkanál mézessütemény füszerkeverék

Díszítéshez:
Színes cukormáz

 

Elkészítése:

1. Egy nagyobb edényben keverd habosra a porcukrot és a vajat. Majd add hozzá a lisztet és a fűszereket. (Elvileg egy nagyon merev tésztát kell kapnod.) Csomagold be fóliába és tedd be hűtőszekrénybe 30 percre.

2. Melegítsd elő a sütőt 180 ºC-ra (gázsütőt 4. fokozat).

3. Nyújtsd ki a tésztát és enyhén lisztezd be. Körülbelül 10 darab formát tudsz belőle kiszaggatni tök- és denevér vagy más egyéb formájú szaggatóval. Ha nincs éppen ilyen otthon, akkor egy papírból vágd ki a formákat, és a tésztára helyezve késsel vágd ki őket.

4. Majd tedd a kivágott tésztát kilisztezett tepsibe, és az előmelegített sütőben süsd 12-24 percig, míg aranyszínű nem lesz. Ha kész, vedd ki a sütőből és tedd félre hűlni.

5. Díszítsd a hideg aprósüteményeket a színes cukormázzal. Az arcokat és a szemeket legegyszerűbben egy kés hegyével vagy apró cukorkákkal formázhatod.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL