100 g vaj, lágy állagú
50 g porcukor
150 g liszt átszitálva
½ evőkanál mézessütemény füszerkeverék
Díszítéshez:
Színes cukormáz
1. Egy nagyobb edényben keverd habosra a porcukrot és a vajat. Majd add hozzá a lisztet és a fűszereket. (Elvileg egy nagyon merev tésztát kell kapnod.) Csomagold be fóliába és tedd be hűtőszekrénybe 30 percre.
2. Melegítsd elő a sütőt 180 ºC-ra (gázsütőt 4. fokozat).
3. Nyújtsd ki a tésztát és enyhén lisztezd be. Körülbelül 10 darab formát tudsz belőle kiszaggatni tök- és denevér vagy más egyéb formájú szaggatóval. Ha nincs éppen ilyen otthon, akkor egy papírból vágd ki a formákat, és a tésztára helyezve késsel vágd ki őket.
4. Majd tedd a kivágott tésztát kilisztezett tepsibe, és az előmelegített sütőben süsd 12-24 percig, míg aranyszínű nem lesz. Ha kész, vedd ki a sütőből és tedd félre hűlni.
5. Díszítsd a hideg aprósüteményeket a színes cukormázzal. Az arcokat és a szemeket legegyszerűbben egy kés hegyével vagy apró cukorkákkal formázhatod.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK